از سوی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی البرز، نشست نقد و بررسی کتاب راهنمای تفکر نقادانه (پرسیدن سوالهای به جا) نوشته «ام نیل براون» و ترجمه «کوروش کامیاب» برگزار میشود.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان البرز، سعید قاسمی جیردهی، معاون فرهنگی این واحد گفت: هدف طرح ملی فصل سخن ترویج و تقویت سنت نقد کتاب و تحلیل و بررسی آخرین دستاوردهای حوزه نشر کتابهای علوم انسانی است.
وی افزود: معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی نشست مجازی نقد و بررسی کتاب راهنمای تفکر نقادانه (پرسیدن سؤالهای به جا) اثر «ام نیل براون» را با راهبری دکتر علی نوری مطلق، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی روز شنبه، هشتم آذرماه سال 1399 ساعت 15 برگزار میکند.
قاسمی جیردهی یادآور شد: انسان در زندگی روزمره با ادعاها و پرسشهای متفاوتی روبرو میشود. تفکر نقادانه کمک میکند که ضمن فهم درست این پرسشها و بررسی نتایج و ادعاها، پاسخ هایی مناسب نیز فراهم آید. مزیت رویکرد نویسنده دراین کتاب، پرسیدن سوال و تحلیل دقیق مسأله و وارسی دلایل و نتیجه مدعا با استفاده از مثالهای روزمره و قابل فهم است.
وی افزود: «مسئله چیست و نتیجه/مدعا کدام است؟»، «دلایل استدلال کداماند؟»، « کدام واژهها یا عبارتها مبهماند؟»، «تضادهای ارزشی و فرضهای ارزشی کداماند؟»، «فرضهای توصیفی کداماند؟» « آیا مغالطهای در کار نیست؟» «شواهد چقدر محکماند؟»« آیا علتهای بدیل در کار نیستند؟»، «آیا آمار عرضهشده فریبدهنده نیستند؟»، «چه اطلاعات مهمی بیان نشده است؟»، « چه نتیجه/مدعاهای معقول دیگری میتوان مطرح کرد؟» از جمله فصلهای این کتاب است که یازده سوال اصلی را در هنگام نقد کردن هر نظر، عقیده و دیدگاهی طرح می کنند. نویسنده، این سوالها را در فصلهای مستقل معرفی و توضیحات کاملی در این خصوص ارائه و بر روی موارد واقعی پیاده سازی کردهاست.
قاسمی جیردهی خاطرنشان کرد: تأکید نویسنده در کتاب بر این است که علاوه بر انجام کامل تمرینات واقعی ارائهشده در کتاب، خوانندگان تمام موارد و اصول گفتهشده را در عمل هم به کار بندند تا بتوانند تفکر نقادانه را به تفکر غالب خویش در امور واقعی شغلی و زندگی تبدیل کنند.
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان البرز در پایان گفت: نشست نقد و بررسی این کتاب از طریق سامانه رویتاب www.roytab.ir و سامانه امجد به آدرس amjad.jde.ir/alboprz با رمز عبور jahad و پیج اینستاگرامی jahad_alborz به صورت زنده پخش خواهد شد و علاقمندان میتوانند از این نشست بهره ببرند.
قابل ذکر است طرح ملی فصل سخن به همت سازمان انتشارات جهاد دانشگاهی و با همکاری معاونت های فرهنگی واحدهای جهاد دانشگاهی، به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار میشود.