برگزاری آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین

چهار شنبه, 19 خرداد,1400

برگزاری آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی فرهنگی هنری اقوام ایران زمین

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: رسیدگی به فرهنگ و اقوام مختلف سرلوحه فعالیت‌های نهادهای فرهنگی به ویژه جهاددانشگاهی است.

دکتر امین سلاحورزیان امروز یازدهم خردادماه در آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی، هنری اقوام ایران‌زمین که به صورت وبینار برگزار شد، اظهار کرد: اقوام ایران زمین در طول تاریخ نقش اساسی در حفظ مرز و بوم و فرهنگ کشور داشتند بنابراین توجه به فرهنگ آنها می‌بایست مورد توجه قرار گیرد.
 
وی بیان کرد: اقوام کشور علی‌رغم تنوع رسوم، همواره در خصوص صیانت از فرهنگ ایرانی- اسلامی، هم‌راستا بوده‌اند.

رئیس جهاد دانشگاهی لرستان گفت: رسیدگی به فرهنگ و اقوام مختلف سرلوحه فعالیت‌های نهادهای فرهنگی به ویژه جهاد دانشگاهی است.

سلاحورزیان یادآور شد: با توجه به شرایط کرونا و حفظ‌سلامت شرکت‌کنندگان، اختتامیه این جشنواره که در دو حیطه عکس و فیلم بوده به صورت وبینار برگزار شد.

وی عنوان کرد: مجموعا ۳۰۰ اثر از یکصد هنرمند دانشجو به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده که در مجموع آثار طی این دو بخش مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت و نهایتا آثار برگزیده معرفی و مورد تجلیل قرار گرفتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: نقش جهاد دانشگاهی در شورای فرهنگ عمومی استان پررنگ است.

دکتر احمدحسین فتایی امروز یازدهم خرداد در آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین که به صورت وبینار در محل سالن جلسات جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، اظهار کرد: با تعاملی که بین دستگاه‌های فرهنگی و آموزشی وجود دارد این جشنواره در لرستان برگزار شد.

وی با بیان اینکه در این ایام کرونایی برنامه‌های بسیار زیادی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هنری و آموزشی برگزار شده و خواهد شد که یکی از این برنامه‌های ارزشمند جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین بوده که علیرغم محدودیت‌های ناشی از بیماری به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان برگزار شد، تصریح کرد: همچنین پس از ریشه‌کنی این بیماری تلاش شود علاوه بر برگزاری برنامه‌های فرهنگی هنری به صورت حضوری از انجام فعالیت‌ها در بستر فضای مجازی غافل نشویم چرا که این فضا فرصت مغتنمی برای ترویج اعتلای فرهنگ ایران زمین خواهد بود.

تعامل خوبی بین جهاد دانشگاهی و ارشاد لرستان وجود دارد

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان گفت: خوشبختانه تعامل بسیار خوبی بین جهاد دانشگاهی و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان وجود دارد و این نهاد انقلابی نقش پررنگی در شورای فرهنگ عمومی استان در همه عرصه‌ها و موضوعات داشته است.

فتایی دو خبرگزاری ایسنا و ایکنا که زیرمجموعه جهاد دانشگاهی هستند را از بهترین و پرکاربرترین رسانه‌های لرستان برشمرد و با تاکید براینکه این دو رسانه در امر آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی خدمات ارزشمندی داشته‌اند، اضافه کرد: یکی از وظایف متولیان فرهنگ این است که از هنر، آیین‌، رسوم،سنت‌ها، گرایش‌ها و فرهنگ اقوام مختلف صیانت و آنها را برای نسل آینده ترویج دهند.

همگرایی خوبی میان اقوام ایران زمین وجود دارد

وی با بیان اینکه در کشور تنوع بسیار خوبی در حوزه‌های فرهنگی، دینی، هنری، اجتماعی و قومی وجود دارد، اظهار کرد: خوشبختانه همگرایی خوبی میان اقوام ایران زمین وجود دارد و مصداق این مدعا حضور گسترده آنان در بحث‌های بازسازی مناطق سیل‌زده، فعالیت‌های فرهنگی و عرصه انتخابات است.

این مسئول اضافه کرد: این تلاش‌ها و فعالیت‌ها در راستای اعتلاء و توسعه کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان با تاکید براینکه هنر توانایی و مهارت خلق زیبایی‌هاست، ادامه داد: این تنوع برنامه‌ها در اقوام مختلف فرصتی را مهیا کرده تا هنرمندان در این عرصه آثار خوبی را خلق کنند و این زیبایی‌ها در آثار هنرمندان در اقوام و گویش‌ها خود را نشان داده است.

فتایی عنوان کرد: و ضرورت دارد همه رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی آداب و رسوم قومیت‌های مختلف در ایران زمین را ضبط و ثبت کرده و تلاش کنند همگرایی این اقوام را در دفاع از کیان به ویژه در چارچوب انتخابات پیش‌رو به منصه ظهور برسانند و با آگاهی‌بخشی و اطلاع رسانی، مردم و همه اقوام در ۲۸ خرداد ماه با مشارکتی باشکوه حماسه‌ای دیگر را رقم بزنند.

و در ادامه معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان گفت: زیرساخت فرهنگ ملی یک کشور را اقوام، فولکلورها و خرده‌فرهنگ‌های آن تشکیل می‌دهد که می‌توان با همدلی و وحدت، کشوری مقتدرتر و قدرتمند در عرصه‌های مختلف داشت.

رامین جانی‌پور امروز یازدهم خردادماه در آیین اختتامیه دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین که در محل سالن جلسات جهاد دانشگاهی برگزار شد، با بیان اینکه این نهاد انقلابی در راستای رسالت ذاتی خود در عرصه فرهنگ و دانش در معاونت فرهنگی زمینه‌های متنوعی برای انجام فعالیت‌های مربوط به مرکز افکارسنجی، خبرگزاری(ایسنا و ایکنا)، سازمان دانشجویان و انتشارات ایجاد کرده است، بیان کرد: یکی از کارهایی که جهاد دانشگاهی در راستای اعتلای فرهنگ این مرزوبوم انجام داده راه‌اندازی مراکز تخصصی براساس ضرورت و نیاز جامعه در زمینه‌های مختلفی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی ایران زمین برای اولین بار در کشور و واگذاری ستاد و دبیرخانه آن به جهاد دانشگاهی از جمله برنامه‌ها و سیاست‌های کلان حوزه فرهنگی در راستای تقویت، انسجام بخشی و وحدت فرهنگی در بین اقوام سرزمین ما ایران با استفاده از ظرفیت پویا، خلاق و جسورانه دانشجویان بوده است.

 

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی لرستان با اشاره به اینکه مرکز تخصصی فرهنگ و ادبیات بومی ایران زمین ضرورت دانست با ایجاد یک مرجع قابل اعتماد و اعتنا در راستای انجام پژوهش‌های فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین قدم‌های مثبتی بر دارد، گفت: این پژوهش‌ها از فیلترهای علمی دانشجویی و دانشگاهی عبور کرده و پس از ثبت و ضبط به عنوان یک مرجع در اختیار دانشجویان، هنرمندان و پژوهشگران قرار گرفت.

جانی‌پور اضافه کرد: بر این اساس در این مرکز پنج دوره بررسی سیر ادبیات بومی ایران تحت عنوان "کله‌باد" با حضور پژوهشگران مطرح کشور، دانشجویان و اساتید برگزار شد.

ارسال بیش از ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره اقوام ایران زمین در طی چند سال

وی تصریح کرد: در دوره‌های مختلف برگزاری جشنواره مذکور بیش از ۷۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که آثار به صورت کتاب و کتابچه‌های الکترونیکی در اختیار متقاضیان قرار گرفت.

این مسئول اظهار کرد: همه این فعالیت‌ها به عنوان گنجینه خوبی از هنرمندی فرزندان ایران زمین در اختیار معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است و در نمایشگاه‌ها و برنامه‌های فرهنگی آنها را به نمایش می‌گذاریم.

جانی‌پور با بیان اینکه به لحاظ معنوی هزینه‌های فرهنگی نوعی سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود، تصریح کرد: فرهنگ و توسعه فرهنگی حمایت کامل‌ هنرمندانه و دلسوزانه را می‌طلبد.

وی زیرساخت فرهنگ ملی یک کشور را اقوام و فولکلورهای آن دانست و تاکید کرد: با وحدت، همگرایی و همبستگی می‌توان کشوری مسنجم‌، قدرتمند و مقتدتر در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... داشت.

جانی‌پور با تقدیر از همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان و داوران در برگزاری این جشنواره، یادآور شد: امسال به دلیل شرایط بیماری کرونا دومین جشنواره دانشجویی، فرهنگی و هنری اقوام ایران زمین در دو محور فیلم و عکس برگزار که در مجموع ۳۰۰ اثر از ۱۰۰ هنرمند به دبیرخانه جشنواره از دانشگاه‌های مختلف ارسال و پس از داوری در نهایت ۱۰ اثر برگزیده و از آنان تجلیل شد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.131.13.24 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: جمعه, 02 آذر,1403