اَنَا حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَهُمْ
من در جنگم با هر كه با ایشان بجنگد
جلسه صد و هجدهم
دفتر سی و پنجم: جنگ با زیبایی – قسمت دوم جمعه ۱۴۰۰/۱۱/۱۵ - ۲ رجب ۱۴۴۳
در صد و هجدهمین جلسه از درسگفتار پرده پوشانی، پرده انداز، دکتر پایداری، قسمت دوم از سی و پنجمین دفتر با عنوان جنگ با زیبایی پیرامون عبارت اَنَا حَرْبٌ لِمَنْ حارَبَهُمْ آغاز نمودند و به شرح و تفسیر پرداخت که اهمّ روایات طرح شده به ترتیب زیر می باشد:
هرچه را خوب و خوش و زیبا کنند از برای دیدهٔ بینا کنند
کی بود آواز چنگ و زیر و بم از برای گوش بیحس اصم
مشک را بیهوده حق خوشدم نکرد بهر حس کرد و پی اخشم نکرد
حق زمین و آسمان بر ساختهست در میان بس نار و نور افراختهست
این زمین را از برای خاکیان آسمان را مسکن افلاکیان
مرد سفلی دشمن بالا بود مشتری هر مکان پیدا بود
ای ستیره هیچ تو بر خاستی خویشتن را بهر کور آراستی
گر جهان را پر در مکنون کنم روزی تو چون نباشد چون کنم
آنگاه خداوند بار سوّم بر زمين نظرى كرد و تو و يازده مرد از فرزندان تو و از فرزندان برادرم، همسرت على برگزيد. پس تو سرور زنان اهل بهشت هستى و دو پسرت حسن و حسين دو سرور جوانان اهل بهشت، و من و برادرم على و يازده امام، اوصيائم تا روز رستاخيز، همهشان هدايتگران و هدايتكنندگان هستند. نخستين وصيّم پس از برادرم على، حسن است، سپس حسين، سپس نه نفر از فرزندان حسين، در يك جايگاه در بهشت، و جايگاهى نزديكتر به خداوند از جايگاه من و سپس جايگاه ابراهيم و آل ابراهيم نيست.
اى دخترم! آيا نمىدانى از كرامات خداوند كه شامل حالت گشته آن كه؛ همسرت بهترين امت من و بهترين خاندانم مىباشد؛ نخستينشان در پذيرفتن اسلام و بزرگترينشان در بردبارى و بيشترينشان در دانش و گراميترينشان در جان و راستگوترينشان در زبان و شجاعترينشان در قلب و بخشندهترينشان در مال و پارساترينشان در دنيا و سختكوشترينشان در اجتهاد است! فاطمه از گفتههاى رسول خدا، دلشاد و خوشحال شد. (تاريخ سياسى صدر اسلام / ترجمه كتاب سليم، ص: 229)
هلالى، سليم بن قيس، تاريخ سياسى صدر اسلام / ترجمه كتاب سليم - تهران، چاپ: اول، 1377ش.