درباره چگونگی پشتیبانی و مانع‌زدایی از کسب‌و‌کارهای قرآنی جوانان

دوشنبه, 23 اسفند,1400

درباره چگونگی پشتیبانی و مانع‌زدایی از کسب‌و‌کارهای قرآنی جوانان

به‌مناسبت میلاد حضرت علی اکبر(ع) و روز جوان با شعار «جوان ایرانی، امید به آینده و نسل ما می‌توانیم » سومین نشست از سلسله نشست‌های قرآنی با موضوع (چگونگی پشتیبانی و مانع‌زدایی از کسب‌و‌کارهای قرآنی جوانان ) امروز ۲۳ اسفندماه با سخنرانی علی وارسته، مدرس دانشگاه در دفتر معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان گیلان برگزار شد.

 

در این نشست به بحث کار آفرینی در علوم انسانی، شواهد موجود قرآنی و نهج البلاغه در کسب و کارهای قرآنی و اهمیت پرداختن به مقوله کسب و کار از دیدگاه اسلام و چگونگی گسترش کسب و کار های قرآنی و رفع موانع اشاره شد.

در بخشی از سخنان آقای دکتر علی وارسته آمده است که؛   کارآفرینی در عرصه علوم انسانی احتمالاً جزء ناآشناترین تعبیرها می‌باشد که هر دانش‌آموخته ایرانیِ این حوزه را به تامل و حیرت وادار می‌کند. اینکه علوم انسانی در ایران تحت تاثیر کدام بستر‌های سیاسی-ایدئولوژیک بوده و نظارت بر این علوم از چه منظرهایی و تحت تاثیر کدام گفتمان‌های غالب در بستر اجتماع، سیاست و فرهنگ شکل می‌گیرد، یکی از مهم‌ترین مسائلی است که در حوزه شناخت ماهیت علوم انسانی، کارکردها و ضرورت های آن مطرح است. در واقع بسط کارکردهای معطوف به درآمدزایی و کارآفرینی واشتغال علوم انسانی در ای.

 

 

 این مسئله می‌تواند به صورت کاربری مورد توجه قرار گیرد. همانگونه که خداوند در قرآن می‌فرماید "وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْسَ إِلَّا لِيَعْبُدُونِ" یعنی شناخت و آگاهی داشته باشید تا بتوانید ارتقا یابید. در رویکرد اصلی قرآن نمی‌توان تجارت را از دل آن بیرون آورد، بلکه می توان از مباحث آموزنده آن در دنیای مادی بهره برد. در سوره مبارکه صف به زیبایی به این موضوع پرداخته شد که می‌فرماید " اى کسانى که ایمان آورده اید! آیا شما را به تجارتى راهنمائى کنم که شما را از عذاب دردناک رهائى مى بخشد؟ به خدا و رسولش ایمان بیاورید و با اموال و جان‌هایتان در راه خدا جهاد کنید، این براى شما (از هر چیز) بهتر است اگر بدانید! (اگر چنین کنید) گناهانتان را مى بخشد و شما را در باغ‌هایی از بهشت داخل مى‌کند که نهرها از زیر درختانش جارى است و در مسکن‌هاى پاکیزه در بهشت جاویدان جاى مى‌دهد و این پیروزى عظیم است".‌

 

 سودمندترین تجارت از نگاه قرآن  رسیدن به رستگاری و فلاح است، حتی در کسب‌وکارهای دنیایی نیز عقل حکم می‌کند که در دنیای بسیار کوتاه فانی، باید به آخرت توجه ویژه داشت. امام علی(ع) در این مورد می‌فرماید "وقتی صبری اندک در ایامی کوتاه، آثار گران‌بهای ابدی را به دنبال داشته باشد، آن تجارت بسیار پرسود خواهد بود". مورد دیگر در مباحث علوم قرآنی، کارآفرینی سازمانی زبان قرآنی است. آموزش‌هایی چون آموزش زبان عربی و زبان قرآنی که مقدمه‌ای برای ورود به قرآن کریم است. باید توجه داشت که کار در اسلام همچون همه ادیان الهی توصیه شده و افرادی که به این مقوله توجه ندارند نهی و تنبیه شده اند، در واقع کار و فعالیت از صفات جمال خداوند است.

 

علم اقتصاد، کار را دومین عامل تولید و یکی از آثار زندگی انسان و مظهر نیرومندی او می‌داند. نیروی انسانی یکی از مهم‌ترین عواملی است که باید به آن توجه جدی کرد‌. در دل حوزه علوم قرآنی می‌توان آموزش های فراوانی داشت همچون تربیت حافظین، آموزش زبان عربی، کتابت قرآن مانند هنر تذهیب و خوشنویسی و ... .‌اما مساله قابل توجه که جزو وظایف حاکمیت است، تامین معاش استادان قرآنی می‌باشد. برای رشد حوزه قرآنی در پرورش حافظین و قاریان باید توجه بیشتری صورت گیرد که یکی از بهترین کارها، تشکیل مدارس قرآنی است. این مدارس نیاز به مکان، مدرس و اساتید قرآنی دارد که در این بخش  نیاز به برنامه‌ریزی دقیق‌تری داریم.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.191.81.46 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: جمعه, 02 آذر,1403