اشک و خون
تحلیل اثر مجموعه عکس بمباران حلبچه
ویژه نامه سهشنبهها بررسی هنرچهارم - هنر تجسمی
جنگ به خودی خود رویدادی غیرانسانی است، اما این اتفاق تلخ گاهی زوایای تلخ تری نیز پیدا می کند. زوایایی که با واژه و کلمه و فریاد و اشک هم نمی توان اعماق مجروحش را ترسیم و وصف کرد.
بمباران شیمیایی حلبچه در روز ۲۵ اسفند ماه سال ۱۳۶۶(۱۶ مارس ۱۹۸۸) یک اتفاق ناگوار جنگی نبود که بتوان عادی و ساده از آن بار بست و گذشت!
هرگز! ابعاد این جنایت تا این حد نمی توانست بروز و ظهور پیدا کند اگر سعی و همت و ثبت و سرعت عکاسان حلبچه نبود. عکس هایی از شهید سعید جانبزرگی، احمد ناطقی، ساسان مویدی، سعید صادقی، علی فریدونی، مهدی جمشیدی، غلامرضا شیرمحمدپور، اباصلت بیات، مجید کریمیان، جاسم غضبانپور، غلامرضا مسعودی، یدالله چراغی، پرویز پژوهنده، سیف الله طاهری، احسان رجبی، احمد بناکاشانی، محمود مروتی و … در این مسیر بسیار رسا و پویا ایفای نقش کرد و رسالت رسانهای عکس را به عالی ترین شکل ممکن نمایش داد.
پایان اسفند ماه هر سال که فرا می رسد نام حلبچه در ذهن تکرار می شود. گویی حلبچه نامی است که با ۲۵ اسفند ماه عجین شده است.
یک اتفاق ضدبشری که بواسطه رسانه عکس توانست ابعاد جهانی پیدا کند و دیده شود.
بهار 1367، تجسمی زنده از ریزش اشک و خون به جای رویش سبزه و گل....
در بمباران حلبچه یک جنایت جنگی روی داد و آنچه شاهدی بر این ادعاست عکس های عکاسانی است که در این موقعیت حضور پیدا کردند و هر یک به قدر سعی و درک شرایط کوشیدند تا اعماق ننگین صورت ناخوشایند جنگ را از این زاویه ناجوانمردانه مستند و روایت کنند.
جُستاری روزانه در هنرهای هفتگانه
در هفته دهم هستیم با موضوع اشک
برگرفته شده از نامه های کافکا به فلیسه
اشتیاق من نسبت به تو همچون اشکی که فرو نمیریزد به سینهام فشار میآورد
از شنبه ۱۳ الی جمعه ۱۹ فروردین ۱۴۰۱
ویژه ایام ماه مبارک رمضان
همه روزه ساعت ۱۷ در بستر سایت رویتاب به آدرس:
https://roytab.ir/RoytabMag
و شبکه های اجتماعی اینستاگرام، تلگرام و توییتر با آیدی RoytabMag@