نشست دبیران کانونها با ریاست واحد

چهارشنبه, 28 اردیبهشت,1401

نشست دبیران کانونها با ریاست واحد

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان مرکزی؛  دکتر علی اصغر غفاری زاده رئیس جهاددانشگاهی استان مرکزی در نشستی با دبیران کانون های سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان در دانشگاه های مختلف، بر مطالبه گری، دغدغه مند بودن و برخورداری دانشجویان از روحیه انتقادی تاکید کرد و افزود: اگر روزی روحیه منتقد دانشجویان و روحیه انتقادپذیری در مدیران از بین برود، آن روز به مشکلات بسیاری دچار خواهیم شد.

وی افزود: شاید کرونا و بسیاری از مسائلی که امروزه جامعه با آن دست به گریبان است، فعالیت های دانشجویان و روحیه مطالبه گر آنان را تحت تاثیر قرار داده باشد، اما با بازگشایی دانشگاه ها باید به مسیری برگردیم که در آن این مطالبه گری رشد کرده و در ادامه به بهبود شرایط جامعه بینجامد.

جهاددانشگاهی نمونه بارز کار جهادی علمی، فرهنگی و آموزشی است

غفاری زاده با بیان اینکه جهاددانشگاهی یک مجموعه خاص است که در دنیا مشابهی ندارد و شبیه آن تنها یک مجموعه در آلمان است، گفت: این مجموعه غیردولتی، کاملا مستقل بوده و نمونه بارز کار جهادی علمی، فرهنگی و آموزشی است.

وی اظهار کرد: این نهاد با هدف کمک به دانشگاه ها برای گذر از شرایط ابتدایی پیروزی انقلاب ایجاد شد و با توجه به از هم گسیختگی که آنزمان در دانشگاه ها اتفاق افتاد، این نهاد به کمک دانشگاه ها آمد و پس از به ثبات رسیدن دانشگاه ها، این نهاد با توجه به انعطاف پذیری فراوان خود وارد حوزه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی کاربردی شد و به اقدامات خاصی ورود کرد که پایه و اساس دانش بنیان دارند، بر این اساس خود را نزدیک به دانشجویان می دانیم.

غفاری زاده افزود: بسیاری از طرح ها و فعالیت های جهاددانشگاهی باید با محوریت دانشجوها و دانشگاهیان و با تکیه بر ظرفیت های دانشجویی اداره شود. بسیاری از مسئولان امروز جهاددانشگاهی در ابتدا با فعالیت در حوزه کار دانشجویی فعالیت خود را آغاز کردند و بسیاری از مراکز این نهاد در عنوان خود پسوند دانشجویی دارد.

کانون های سازمان دانشجویان سیاست زده نشوند

وی افزایش ارتباط با دانشجویان را رویکرد و اولویتی مهم در برنامه ریزی های این نهاد دانست و افزود: این نهاد بیشتر ساختار فرهنگی و اجتماعی دارد، هرچند کانون های ما باید کار سیاسی هم بکنند ولی سیاست زده نشوند، این رویکردی است که مجموعه جهاد دانشگاهی نیز پیگیری می کند و تلاش می کند که هیچگاه سیاست زده نباشد.

غفاری زاده گفت: میزان توانمندی و فعالیت این نهاد در دانشگاه ها به همت مسئولان این نهاد، تلاش کانون ها و خواست مسئولان دانشگاه بازمی گردد. دانشگاه ها از بودجه های فرهنگی بسیار خوبی برخوردار هستند ولی اینکه مسئولان دانشگاه بخواهند که از ظرفیت های جهاد دانشگاهی به خوبی استفاده کنند و به ضرورت این همکاری و اثربخشی آن باور داشته باشند، مسئله مهمی در دستیابی به هدف است.

از دانشگاه ها انتظار می رود جهاددانشگاهی را حمایت کنند

وی با بیان اینکه از دانشگاه ها انتظار می رود که جهاد دانشگاهی را حمایت کنند، افزود: این نهاد در کشور 30 واحد و 20 پژوهشگاه و پژوهشکده دارد و در تمامی زمینه های علمی، فرهنگی و آموزشی و تحقیقاتی می تواند فعالیت کند و می توانیم فعالان دانشجویی را به این مراکز علمی لینک کنیم، افزود: پژوهشگاه های مطرح جهاد دانشگاهی در کشور مثل رویان، ابن سینا، پژوهشکده نفت و ... زیرمجموعه های جهاددانشگاهی هستند و کانون ها می توانند کانال ارتباط دانشگاه با این مراکز علمی باشند.

غفاری زاده اظهار کرد: در حوزه ارتباط دانشگاه و صنعت دستاوردی در کشور حاصل نشده ولی جهاددانشگاهی با حداقل امکانات موجود توانسته در این حوزه اقدامات خوبی انجام دهد. ما در استان مرکزی در حوزه های مختلفی فعال بوده و نیازمند ارتباط با دانشجویان هستیم. اگر این ارتباط به درستی ایجاد شود می تواند برای دو طرف منشاء خیر بوده و دستاوردهای بسیاری را برای طرفین حاصل کند.

وی افزود: جهاددانشگاهی در استان دارای مرکز تخصصی درمانی است و در حوزه هایی همچون محیط زیست نیز فعال و دارای آزمایشگاه تخصصی محیط زیست است. ما طرح های مختلفی را با محوریت این مرکز در دست اقدام داریم که جدیدترین آنها مرتبط با کاهش آلودگی هواست.

رئیس جهاددانشگاهی استان اظهار کرد: اگر بتوانیم از پتانسیل دانشجویان که حلقه ارتباطی ما با دانشگاه ها هستند به خوبی استفاده کنیم قطعا بازدهی چندبرابری از فعالیت هایمان خواهیم داشت. حتی می توانیم محدود به ظرفیت های موجود نشده و با همکاری دانشگاه ها و دانشجویان به عرصه های جدید نیز وارد شویم.

حمایت از کانون های سازمان دانشجویان

وی با بیان اینکه سعی می کنیم بیش از گذشته از کانون های سازمان دانشجویان حمایت کنیم، افزود: دانشگاه ها نیز باید کمک کنند که بودجه فرهنگی به بهترین شکل مورد استفاده قرار بگیرد.

مجتبی غلامی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: سازمان دانشجویان یکی از زیرمجموعه های معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی است که مجموعه های مختلفی را زیرمجموعه خود راه اندازی کرده و بر مبنای شان و علاقمندی دانشجویان در مسیر ایجاد شور و نشاط در دانشگاه ها فعالیت کرده و با جلب مشارکت دانشجویان، زمینه تمرین فعالیت های گروهی را برای آنها ایجاد می کند.

شبکه سازی در دانشگاه ها با محوریت فعالیت سازمان دانشجویان

وی شبکه سازی در دانشگاه ها با محوریت فعالیت سازمان دانشجویان و در ادامه فعالیت های متنوع دانشجویی در دانشگاه ها را از رویکردهای این سازمان عنوان کرد تا در نهایت، مشارکت دانشجویان در فعالیت های اجتماعی و فرهنگی افزایش پیدا کند.

 

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.222.56.251 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: جمعه, 02 آذر,1403