مهدی عاشورنیا، معاون آموزشی و پژوهشی مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان گیلان در گفتوگو با ایکنا از گیلان با بیان اینکه در دانشگاههای نسل نوین ارزش هر پایاننامه به جنبه کاربردی آن در بازار کار از حیث تقاضا است، اظهار کرد: انتظار صاحبان صنایع از فارغالتحصیل بهعنوان مالک قانونی پایاننامه این است که علاوه بر انتخاب موضوعات بهروز، بتواند اشراف کاملی بر کار تجربی صورت گرفته داشته باشد و جنبههای عملی و کاربردی آن را توضیح دهد.
عاشورنیا پایاننامه را بهعنوان مهمترین شاخص تحصیلات تکمیلی و هویت علمی دانشجوی فارغالتحصیل دانست و بیان کرد: چنانچه پایاننامه دارای چهارچوب شکلی و محتوایی صحیح باشد، میتواند تأثیر بسزایی در شکلگیری آینده شغلی و علمی شخص در جامعه داشته باشد. از جمله ارکان و معیارهای مهم آن میتوان به انتخاب موضوع بهروز و متناسب با نیازهای جامعه، تسلط بر روشهای مطالعاتی، اجرایی و نتایج مستخرج از آن توسط شخص انجامدهنده اشاره کرد. ضمناً موارد فوق از سوی صاحبان صنایع نیز در گزینش نیروها لحاظ خواهند شد.
وی که بهعنوان داور، در مرحله استانی ششمین دوره مسابقه ملی پایاننامه سه دقیقهای که در اردیبهشتماه سالجاری در گیلان برگزار شد، حضور داشت، تصریح کرد: جهاددانشگاهی بر اساس رسالت تأسیس خود که یکی از آنها بازتعریف نقش دانشگاه در جامعه بوده، همواره سعی داشته تا با بهرهگیری از تجربیات موفق جوامع دیگر درکنار ارزشهای جامعه، نقش خود را در ارتقا ایفای بهینه این نقش فراهم نماید.
معاون آموزشی و پژوهشی مؤسسه آموزش عالی جهاددانشگاهی استان گیلان، ادامه داد: در این راستا ارتباط قویتر این نهاد با دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در برگزاری رخدادهای مشابه مسابقه پایاننامه سه دقیقهای، میتواند موجب ارتقای کیفی خروجی دانشگاهها در جامعه باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه این دوره نخستین تجربه برگزاری مسابقات در استان گیلان بود، از جنبه کمیت استقبال و کیفیت پایاننامههای شرکتکننده و همچنین تنوع موضوعی پایاننامهها در حد قابل قبولی بود. از لحاظ شکل برگزاری هم براساس نظرات و نظرسنجی صورتگرفته از شرکتکنندگان و داوران، مسابقات کیفیت خوبی داشت و در صورت تقویت حامیان و مشارکت سایر دانشگاهها و مؤسسات، شاهد تقویت بُعد تبلیغات و پوشش خبری این رویداد خواهیم بود.