مدیر مرکز چاپ و بستهبندی همدان گفت: در دوم خردادماه امسال براساس مطالعات مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) مردم استان همدان رتبه اول کشور در روزنامهخوانی بودند.
نصرتالله طاقتیاحسن در حاشیه بازدید اعضای کانون کارآفرینی ایده از مرکز چاپ و بستهبندی پیام رسانه همدان، با اشاره به اینکه گاهی اوقات پیرامون ما انرژیهایی منفی وجود دارد که باعث میشود احساس شکستخوردگی کنیم، افزود: در واقع اینگونه نیست و استان همدان و همدانیها در بسیاری از زمینهها در کشور شاخص هستند.
مدیر مسئول روزنامه همدانپیام با بیان اینکه مجموعه ما را بیشتر به نام روزنامه همدانپیام میشناسند، تصریح کرد: این مجموعه یک مجموعه فرهنگی، رسانهای است که زیرشاخهها و برندهای مختلفی دارد و به سمت هلدینگ شدن پیش میرود.
وی با اشاره به اینکه سال ۷۹ درخواست روزنامه داده و سال ۸۳ پس از سفر رهبری به همدان با درخواست مجوز موافقت شد، ادامه داد: مجموعه همدانپیام یک سازمان ارزآور است و بیشتر درآمد آن از برون استان و کشور به درون استان به دست میآید.
طاقتیاحسن با بیان اینکه یک تیم نخبه و متخصص در این مجموعه مشغول به کار هستند، اظهار کرد: از نظر گرایش سیاسی، همدان پیام یک روزنامه مستقل است، از طرف دیگر شعار مجموعه این است که حامی توسعه استان باشد.
وی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم که سال ۱۴۰۵ ضریب روزنامهخوانی مردم همدان را بین پنج استان اول کشور قرار دهیم، بیان کرد: در تاریخ دوم خردادماه امسال براساس مطالعات مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) مردم استان همدان رتبه اول کشور در روزنامهخوانی بودند.
مدیر مرکز چاپ و بستهبندی همدان اولویت مجموعه همدانپیام را توجه به فرهنگ اجتماعی دانست و افزود: فرهنگ مادر توسعه است و نقش ما در این زمینه نقش نظارتی محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه روزنامه همدانپیام شاخههای مختلفی دارد، مطرح کرد: شاخههای رسانه، چاپ و بستهبندی همدان، همدانپیام پلاس و اندیشکده همدانپیام از جمله این شاخههاست.
طاقتیاحسن اضافه کرد: در شاخه چاپی روزنامه ۹۳ نفر و در فضای مجازی هشت نفر مشغول به کار هستند همچنین همدانپیام قویترین رسانه مجازی استان است، در حال حاضر دو چاپخانه داریم که چاپخانه همدان فعال و چاپخانه تبریز فعلاً تعطیل است و در چاپخانه همدان ۹۵ نیرو در سه شیفت مشغول به کار هستند.
وی با اشاره به اینکه همدانپیام ۲۰۱ نیرو دارد و مشاوران ما معمولاً از اساتید دانشگاهی هستند، خاطرنشان کرد: همدانپیام به جوانگزینی، ازدواج و ترویج آن بهای زیادی میدهد و تاکنون ۲۰ زوج از خانواده همدانپیام تشکیل خانواده دادهاند.
طاقتیاحسن با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۷۰۰ نفر از طریق همدانپیام گذران زندگی میکنند، گفت: طبق رتبهبندی وزارت فرهنگ و ارشاد این روزنامه رتبه اول استانی، رتبه اول غرب کشور، رتبه ۱۴ روزنامههای محلی و رتبه ۱۷ در کشور است.
وی با اشاره به اینکه ۲۰ نفر نیز در دفاتر نمایندگی روزنامه در شهرستانها مشغول به کار هستند، افزود: پرسنل اداره فرهنگ و ارشاد استان به عنوان متولی ما ۱۲۲ نفر و پرسنل استانداری ۳۸۵ نفر است بنابراین جمعیت این مجموعه از متولی خود بیشتر و در چشمانداز دو ساله از نیروهای استانداری هم بیشتر میشود.
وی در ادامه بیان کرد: همدانپیام از سال ۸۳ آغاز به کار و پس از آن هر سال یک پروژه را افتتاح کرده است همچنین این مجموعه در طول سالیان حرکت رو به جلو داشت و امسال نیز یک فاز دیگر برای راهاندازی دارد.
دبیر کانون کارآفرینان استان همدان اظهار کرد: از افتخارات همدانپیام میتوان به صادرکننده نمونه، کارآفرین و مجموعه برگزیده اشاره کرد، علاوه بر این همدانپیام چاپ منظم و ضمائم دیگری هم دارد.
وی بیان کرد: روزنامه در کل ۴۶ درصد از تولید محتوای این مجموعه را شامل میشود و بیش از نصف مطالب تولیدی ما در خارج از روزنامه و در رسانه دیجیتال، تولید محتواهای مختلف و دیگر بخشها است.
طاقتیاحسن با اشاره به اینکه همدانپیام از پیشروان غرب کشور در فضای مجازی است، ادامه داد: این روزنامه به خانههای مردم رفته و باعث همافزایی شده است، از طرفی طبق تحقیقات ۵۹ درصد آقایان و ۴۱ درصد بانوان همدانپیام را میخوانند.
وی تصریح کرد: علاوه بر این ۴۴ درصد تحصیلات مخاطبان همدانپیام، لیسانس و بالاتر، ۳۴ درصد دیپلم و فوق دیپلم و ۲۲ درصد زیردیپلم هستند و پنج درصد هم نگفتند سوادشان در چه سطحی قرار دارد همچنین بیشترین مشاغلی که روزنامه همدانپیام را میخوانند ۲۶ درصد افراد دارای مشاغل آزاد، ۱۷ درصد کارمندان دولت و سپس خانمهای خانهدار هستند.
وی با بیان اینکه این مرکز چاپ در استان و غرب کشور رتبه اول را دارد، اظهار کرد: همچنین چاپخانه در بین ۵۶۰۰ چاپخانه کشور دارای جایگاه ۲۳ است و از سال ۸۶ که شروع به کار کرد، افتخاراتی مانند صادرکننده و کارآفرین نمونه را به دست آورد.
مدیر مرکز چاپ و بستهبندی همدان با اشاره به اینکه چاپخانه را از فاز یک آغاز و در چشمانداز ۱۴۱۰ باید فاز ۱۰ نیز راهاندازی شود، گفت: از جمله تولیدات چاپخانه متریالهای بستهبندی انعطافپذیر، لیبل و مواد بستهبندی محصولات مختلف است.
طاقتیاحسن با بیان اینکه یکی از شاخصههای ما این است که ۱۸۶ روزنامه و هفتهنامه ۱۲ استان همجوار را چاپ میکنیم، اضافه کرد: ۴۰ درصد تولیدات مرکز چاپ صادر میشود و بزرگترین بازار صادرات ما عراق، افغانستان، آذربایجان و ترکیه است.
وی با اشاره به اینکه در مجموعه ما کارگروه و کمیتههای مختلفی وجود دارد که هر یک به صورت تخصصی فعالیت میکنند، گفت: این مجموعه با دانشگاهیان ارتباط خوبی دارد و برای انجام طرحهای پژوهشی و مسئولیتهای اجتماعی نیز اهمیت خاصی قائل است.
وی با بیان اینکه در سالجاری مجموعه همدانپیام و مدیر مسئول آن به عنوان صدچهره ماندگار صنعت چاپ قرن کشور انتخاب شد، افزود: این مجموعه جای جذب ۱۰۰ تا ۱۲۰ نیرو را دارد اما در دو سه سال اخیر به علت وضعیت بد اقتصادی با نیروی کمتر کار کردیم.
طاقتیاحسن با بیان اینکه یک باشگاه ملی و فراملی را با دو اولویت پیش میبریم، ادامه داد: مجموعه فوق از یک سو حامی توسعه استان است و از طرف دیگر با انتشار روزنامه از حقوق مردم دفاع میکند همچنین درنظر داریم تا سال ۱۴۱۰، ۲۰۰۰ اشتغال ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه از دکه خریدنها و نیازمندیها، همدانپیام را به جایگاه فعلی رسانده است، افزود: چاپ یک صنعت مادر است و میتواند عامل توسعه باشد، ما بخش فرهنگ را با دو صنعت رسانه و چاپ راهاندازی کرده و سپس زیرمجموعههای جدید چاپ گسترش یافت.
دبیر کانون کارآفرینان استان همدان در پایان گفت: کارگاههای کوچک و متوسط در استان میتوانند به لطف این مجموعه جان گرفته و راهاندازی شوند بنابراین کسانی که به دنبال کسب و کار هستند میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند، به عبارت دیگر چاپخانه میتواند صنایع پایین دست را راهاندازی کند.