دومین برنامه از بازدیدهای طرح ملی ایران مرز پرگهر در قالب بازدید از موزه میراث روستایی استان گیلان و روستای سی دشت

دوشنبه, 18 اردیبهشت,1402

دومین برنامه از بازدیدهای طرح ملی ایران مرز پرگهر در قالب بازدید از موزه میراث روستایی استان گیلان و روستای سی دشت

دومین برنامه از بازدیدهای طرح ملی ایران مرز پرگهر در قالب جاذبه های گردشگری و طبیعی روز یکشنبه 17 اردیبهشت 1402 در موزه میراث روستایی استان گیلان و روستای سی دشت با حضور 40 دانشجو از رشته های تحصیلی مختلف برگزار شد.

 آشنایی با فرهنگ‌ و آداب‌ و‌ رسوم، مبانی کسب  و کار و امرار معاش جوامع روستایی، دسترسی به طبیعت، زیبایی‌های معماری و جاذبه های طبیعی روستایی، غذاهای محلی، آشنایی با تلاش کشاورزان و مراحل کشت و کار در فصل بهار، همنشینی و گپ و گفت با اهالی روستا گوشه‌ای از تجربه‌ شیرین سفر یکروزه دانشجویان دختر علاقمند استان به موزه میراث روستایی و روستای سی دشت به عنوان یکی از مقاصد گردشگری روستایی استان بود.

موزه میراث روستایی گیلان در کیلومتر ١٨ جاده‌ی رشت- تهران و مکانی  جذاب  در پارک جنگلی سراوان برای آشنایی با معماری، فرهنگ، سبک زندگی، غذاهای محلی، صنایع‌ دستی، پوشاک و... مردم مناطق مختلف استان گیلان است. 29 مجموعه مسکونی از تمام مناطق استان گیلان در این موزه جای گرفته‌ که سایر عناصر فرهنگی مربوط به ابزارهای زندگی و کار، خوراک، پوشاک و... هم به نمایش گذاشته شده است. این موزه نمونه‌ای کوچک، اما واقعی از نحوه‌ زندگی و فرهنگ سنتی روستاهای گیلان است. بخش معماری این موزه، مجموعه‌ای است که قدمت بناهای آن به‌طور متوسط به ۱۵۰ سال می‌رسد. بناها در نقاط گوناگون گیلان شناسایی، مستندسازی، واچینی و مجددا در موزه دوباره چینی شدند.

در این اکوموزه ۲۶۳ هکتاری علاوه بر بازدید از فضاهای روستایی و آشنایی با فرهنگ و معماری مناطق مختلف استان، می‌توانید با لباس‌های محلی عکس بگیرید، از غذاهای محلی بچشید و از بازارچه صنایع دستی  به یادگارخرید کنید. 

کارگاه‌های آموزش و تولید صنایع‌دستی، نظیر گمج‌سازی و سفالگری، مروارید بافی، رشتی‌دوزی و... ، محوطه‌ی بازی‌ها و نمایش‌های بومی، مراکز تحقیقات کشاورزی و دامپروری، پژوهشگاه معماری و مردم‌شناسی، پارک کودک، باغ‌های پرورش گیاهان دارویی و درختان بومی، اردوگاه تفریحی، معماری چوب ملل و دو مجموعه‌ مهمانپذیر با الهام از معماری روستایی نیز در این موزه  وجود دارد.

پس از آن برای تجربه ملموس زندگی روستایی به روستای سی دشت در میانه کوههای رودبار، پوشیده از کشتزارهای برنج و تپه‌های سرسبز، مملو از عطر توت‌فرنگی محلی رفتیم. توت‌فرنگی محصول اصلی منطقه سی دشت است و سالانه حدود ۴۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی منطقه کوهستانی سی دشت به کشت توت‌فرنگی اختصاص پیدا می‌کند.  اهالی روستا هرسال اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد میزبان جشنواره توت‌فرنگی می شوند. در مسیر جنوبی صعود به قله درفک  نیز  با عبور از سی دشت و رسیدن به روستای دشت و دامان، در آغاز مسیر صعودی پنج ساعته قرار می‌گیرید. اهل دیدن که باشی، می¬توانی رخ زیبای درفک را در میان ابر و مه فرو رفته  یا درخشش آفتاب به تماشا بنشینی. می توانی پیاده روی کنی، عکس بگیری و با گونه های گیاهی و جانوری منطقه آشنا شوی.  ماجرا جو که باشی می توانی به غار تاریخی دربند رشی که یکی از اولین سکونتگاه های بشری در ایران است و قدمتش به بیش از ۲۰۰ هزار سال پیش برمی گردد هم سر بزنی.

ثمره این اردوی یکروزه، تجربه ای به یادماندنی از آشنایی هرچه بیشتر دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی با فرصت ها و تهدیدهای تلفیق تاریخ انسان و طبیعت در بوم گیلان زمین می باشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.12.152.102 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: یکشنبه, 04 آذر,1403