در راستای گرامیداشت هفته معلم، امور قرآنی معاونت فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان ۱۸ اردیبهشتماه گفتوگوی صمیمانهای با سید محمدحسین کاظمی، معلم پیشکسوت قرآنی، رئیس اسبق ستاد نماز جمعه و عضو هیأت امنای مسجد جامع شهرستان خمام برگزار کرد.
این معلم 47 ساله در معرفی خودگفت: از کودکی توسط خانواده، با تشویقهای پدر و راهنمایی یکی از خواهرانم به قرآن علاقمند شدم و آموزش قرآن را شروع کردم، لذا آنها را اولین معلم خود میدانم. در سالهای ۱۳۶۱ و ۱۳۶۲ در مسابقات قرآنی شرکت کردم و موفق به کسب مقامهای مختلف شدم. سرانجام از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ در دورههای آموزشی محمود ذاتپرور شرکت کردم و آموزشهای تخصصی تجوید مقدماتی و عالی قرآن کریم را گذراندم.
وی با بیان اینکه از سال ۱۳۶۹ در یکی از روستاهای خمام به مدت دو سال کلاسهای آموزش تجوید قرآن را برگزار کردم، افزود: این دوره با استقبال علاقمندان روبه رو بود اکنون خیلی از آنها روحانی هستند و مسئولیتهایی را بر عهده دارند یا حتی تعدادی از آنها موفق به کسب عناوین کشوری شدند.
کاظمی با اشاره به اینکه دورههای آموزش قرآن را در روستاهای اطراف خمام برگزار میکردیم، گفت: در سالهای گذشته در مسجد جامع خمام دورههای مختلف روخوانی، روانخوانی و تجوید قرآن کریم را زیر نظر هیأت امنای آستان مقدس امامزاده حسن(ع) خمام برگزار کردیم که آن دورهها هم با اشتقبال شرکتکنندگان و خانوادههایشان همراه بود. علاوهبر آموزش به عنوان داور هم تجربه حضور در مرحله استانی مسابقات قرآنی آموزش و پرورش را هم دارم.
این معلم پیشکسوت قرآنی با بیان اینکه استقبال جوانان از برنامههای قرآنی همواره خوب بوده اما میتوان با ایجاد برنامههای مختلف وضعیت موجود را به سوی وضعیت مطلوبتر سوق داد، تصریح کرد: بنده در دورههای مختلف همیشه سعی در ایجاد صمیمیت بیشتر و روابط دوستانه داشتم تا قرآنآموزان با رغبت بیشتری در کلاسها حضور پیدا کنند. همواره عزیزان را تشویق میکردم و با ایجاد فضای شاد سعی کردم که اشتیاق فراگیری قرآن را بیشتر کنم. همانگونه که امام علی(ع) فرمودند «حُسنُ الخُلقِ رأسُ كُلِّ بِرٍّ؛ خوش اخلاقی رأس همه خوبیهاست».
کاظمی بیان کرد: چند سال از انقلاب گذشته بود که برای کلاسهای قرآن به مسجد خمام میآمدم، افراد مخلص زیادی به آن کلاسها آمده بودند، یکی از آن افراد شهید «علی فلاح حقشناس» بود که در حال حاضر کانون پرورش فکری شهرستان خمام به نام ایشان نامگذاری شده است. خاطرهای از ایشان دارم این بود که با تواضع و اخلاص خیلی زیاد در کلاسها شرکت و قرآن تلاوت میکرد. بارها در کنار ایشان مینشستم و از اخلاق بسیار نیکش میآموختم و لذت میبردم. شهید فلاح حقشناس در تاریخ نهم تیر ماه ۱۳۶۶ در ماووت عراق به فیض شهادت نائل آمد، دعا میکنم خداوند ما را با این شهدا محشور کند تا بتوانیم ادامه دهنده راهشان باشیم و در نتیجه این انقلاب را به انقلاب حضرت مهدی(عج) متصل کنیم.
وی با بیان اینکه همه باید برای اعتلای فرهنگ قرآن دست به دست هم دهیم و برای اجرای فعالیتهای فرهنگی و قرآنی از هیچگونه تلاشی دریغ نکنیم که این همت مسئولین را میطلبد، تأکید کرد: با توجه به اینکه خمام به تازگی به شهرستان تبدیل شده، شرایط میطلبد و ضرورت دارد که تأسیس مدارس قرآنی با محوریت حفظ، مفاهیم و تفسیر رونق بگیرد؛ همچنین برگزاری کرسیهای تلاوت قرآن و پرداختن به مسائل قرآنی در قالب جلسات خانگی، مساجد و محافل گوناگون بتوانیم جوانان خود را به سمت رهنمونهای کتاب آسمانی جذب کنیم تا از این طریق حیلههای دشمن را نیز خنثی کنیم.