به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، رشید جعفرپور صبح امروز در آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در دانشگاه لرستان اظهار داشت: حوادث و مناسبتهای مهمی مانند روز مقاومت مردم دزفول و آزادسازی خرمشهر ماه خرداد در تاریخ کشور رخ داده است.
وی با بیان اینکه تفرقی در آغاز جنگ تحمیلی بهدلیل واگذاری فرماندهی قوا به بنیصدر وجود داشت، افزود: خرمشهر در اوایل جنگ بهدلیل حاکمیت این فضا بهدست رژیم بعث افتاد.
قائممقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم عنوان کرد: هماهنگی بین نیروهای نظامی پس از برکناری بنیصدر ایجاد شد و اقوام مختلف نیز همهباهم همراه شدند و در کنار یکدیگر حماسهای مانند آزادی خرمشهر را در سال 1361 رقم زدند.
وی با بیان اینکه رضاخان نگاه تهدیدآمیز به اقوام داشت و کوچ اجباری را برای از برخی از قومیتها بهوجود آورد، بیان کرد: شخصیتهای بزرگی در تاریخ اقوام ایران مانند میرزا کوچکخان جنگلی، ستارخان و باقرخان از کیان ایران دفاع کردهاند.
جعفرپور با اشاره به اینکه امام خمینی(ره) جنگ تحمیلی را با ایجاد وحدت بین مردم مدیریت کردند، گفت: دوران دفاع مقدس حاصل همراهی همه قومیتها برای دفاع از میهن بوده است.
قائممقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با تأکید به اینکه ایران رنگینکمان قومیتهای مختلف است، ابراز کرد: شخصیتهای برجستهای مانند آیتالله کمالوند و آیتالله بروجردی در تاریخ لرستان وجود دارند.
رشیدپور با اشاره به اینکه مرکز لرستانشناسی در دانشگاه لرستان فعال شده است، اظهار داشت: این مرکز باید از ظرفیت اساتید و دانشجویان برای معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هویتی این استان استفاده کند.
وی با بیان اینکه مجموعه وزارت علوم از جشنوارههای معرفیکننده اقوام ایرانی حمایت میکند، اظهار داشت: گویشها، لهجهها، آداب، فرهنگها، فولکور و همه عناصر تشکیلدهنده فرهنگ ایران به قوام هویت ملی کمک میکند.
قائممقام معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم با اشاره به اینکه ایران فرش خوشرنگ و خوشنقش هویتها و قومیتهای مختلف است، افزود: اقوام ایرانی مانند نقشها در فرش هویت ملی ما هستند و زیبایی خیرهکنندهای را در کنار یکدیگر بهوجود میآورند.
علی نظری رئیس دانشگاه لرستان نیز در این جشنواره گفت: قبایل و طوایف مختلف در دوران جنگ تحمیلی گرد هم آمدند و بهطور مشترک از خاک و کرامت انسانی دفاع کردند.
وی با بیان اینکه بزرگداشت جشنواره اقوام در راستای معرفتافزایی و معرفی خردهفرهنگهای کشور برگزار میشود، عنوان کرد: خردهفرهنگها در کنار یکدیگر تمدن نوین اسلامی را بهوجود میآورند.
نظری بیان کرد: اگر قومی بخواهد فرهنگی جاودان داشته باشد راهی جز کسب معرفت و شناخت ابعاد وجودی انسان ندارد.