فاطمه محمدبیگی نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه یکم شهریور ۱۴۰۲ در هشتاد و نهمین گردهمایی سراسری معاونان فرهنگی واحدهای سازمانی جهاددانشگاهی و رؤسای مراکز و سازمان های تخصصی معاونت فرهنگی این نهاد «یادواره جهادگر شهید امیر مهرداد» که به میزبانی واحد قزوین برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی یک مجموعه پیشران علم، فناوری، اخلاق و ایمان متأثر از نظامسازی قرآنی بر اساس حرکت جهادی است، در ابتدای انقلاب میبینیم امام راحل با بنا نهادن ۲ شجره طیبه از جمله فرمان تشکیل بسیج و جهاد، مردمسالاری دینی را رقم زنند.
وی در ادامه بیان کرد: به همین ترتیب مجموعه جهاددانشگاهی حلقه واسطی شد که از تمام نخبگان، گروههای مردمی، پیشکسوتها و کسانی که علاقه داشتند به ملت خدمت کنند را در یک نظام یکپارچه گرد هم آورد تا انرژی نخبگانی را در یک جا جمع کند و در جهت انقلاب اسلامی به حرکت در بیاورد. امروز برای اینکه بتوانیم حکمرانی شبکهای را به عنوان مردم سالاری دینی، گسترش دهیم باید به گسترش تمدنسازی اسلامی توجه کنیم.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: مجموعه جهاددانشگاهی نمادی برای شبکهسازی و استفاده از توان نخبگان است، پیمایشها نشان میدهد جهاددانشگاهی توانسته در حوزه علم، فناوری، اخلاق، فرهنگ و استفاده از نظرات نخبگان جایگاه ویژهای برای خود کسب کند و با مدلی از اداره درآمد هزینهای مجموعه خود را سرپا نگه دارد.
وی افزود: نوع اداره جهاددانشگاهی برای من الگو است و ما در مجلس شورای اسلامی همواره تلاش کردهایم جهاددانشگاهی را مورد توجه قرار دهیم هر چند متأسفانه مخالفانی در این باره وجود دارد چراکه برخیها شناخت کافی از جهاددانشگاهی ندارند و اخبار اشتباه با گوش آنها رسیده است.
محمدبیگی بیان کرد: تحول، بلوغ و نوگرایی در واحدهای جهاددانشگاهی به وضوح قابل مشاهده است و این موضوع تحسین برانگیز است، ما همیشه جهاد را یک مجموعه ولایی میدانیم و این مجموعه ولایتمدار برای ما الگو است.
وی ادامه داد: ما پشتیبان جهاددانشگاهی هستیم و از دکتر مسلمی نائینی درخواست داریم که با گفتوگوهایی که در دولت و اعضای شورای انقلاب فرهنگ دارند جایگاه جهاد را بهتر تشریح کنند، چراکه جهاددانشگاهی بدون هیچگونه ادعایی کارهای بزرگ انجام میدهد.
نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: جهاددانشگاهی باید به عنوان یک الگوی خوب در حوزه کار جهادی به جامعه شناسانده شود و ای کاش که الگوی جهاددانشگاهی در مدارس هم پیاده میشد.
این مسئول در پایان گفت: درخواست داریم که حوزههای اندیشکدهای به ویژه مراکز رصد مطالعات زنان و خانواده، آسیب اجتماعی و جمعیت در کانون توجهات جهاددانشگاهی برای برنامهریزیهای آینده قرار گیرد، ما نیز پشتیبان شما هستیم تا تبلور اندیشهای و اندیشکدهای جهاددانشگاهی را در جامعه پیاده کنیم.
جهاددانشگاهی هویت انقلاب است
عباس کاظمی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین نیز در این مراسم گفت: باید از ظرفیتهای جهاددانشگاهی قزوین برای آموزش و پژوهشهای کلان استان استفاده شود. جهاددانشگاهی به واسطه مأموریتی که در ابتدای انقلاب اسلامی داشته، بیانگر هویت انقلاب اسلامی است.
وی افزود: نگاه جهادی، جهادگران این نهاد ستودنی است و امروز جامعه برای حمکرانی هرچه بهتر در عرصههای دفاع، امنیت، خدمت نیازمند نگاه جهادی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بیان کرد: جهاددانشگاهی دین خود را به انقلاب اسلامی ادا کرده و گواه آن ایستادگی در مقابل تمام سختیها و همت این نهاد در مشکلگشایی و قوت گرفتن جمهوری اسلامی است.
وی تصریح کرد: آنجا که جهاددانشگاهی توانست با نخبگانی چون کاظمی آشتیانی علم را به کوشش و جهاد گره بزند، نشان از آن دارد که در مسیر رسالت خود موفق عمل است.
این مسئول خطاب به مدیران ارشد افزود: امیدواریم ظرفیت و پتانسیلهای این نهاد انقلابی مورد غفلت مدیران قرار نگیرد و بتوانیم با حمایت، پیوند علم و جهاد گامی به سمت توسعه کشور برداریم.
کاظمی در پایان گفت: جهاددانشگاهی قزوین، جزو نهادهای موفق و پیشرو در استان است. انتظار میرود از ظرفیتهای جهاددانشگاهی قزوین برای آموزش و پژوهشهای کلان استان استفاده شود. تیم جوان، پویا و فعال جهاددانشگاهی قزوین، در چند سال اخیر خدمات قابل توجهی را ارائه داده که با توجه به ظرفیتهایی که دارد، از آن انتظار داریم حلال مسائل و دغدغههای استان ازجمله دشت قزوین باشد.