به گزارش ایکنا از لرستان، حجتالاسلام والمسلمین چراغی، مدیر ستاد اقامه نماز لرستان، صبح امروز، ۲۰ شهریورماه در آیین اختتامیه دوازدهمین سوگواره منطقهای «مَحرم مُحرم» که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی لرستان در حوزه هنری خرمآباد برگزار شد، اظهار کرد: سفینه نجات امام حسین(ع) در سال ۶۱ ه.ق متوقف نشده است، بلکه تا زمان ظهور امام زمان(عج) در حال حرکت است و ما باید به هر شکلی تلاش کنیم که نسل جوان را بر این کشتی نجات سوار کنیم.
وی با بیان اینکه یکی از راههای نجات بشریت از انحرافات و آسیبهای اجتماعی، گرفتاریهای بشری و جاهلیتهای مدرن که در جامعه میبینیم پناه بردن به دستگاه امام حسین(ع) است، چراکه کسانی که سوار این کشتی شدند دیگر پیاده نمیشوند، ادامه داد: برگزاری چنین سوگوارههایی بهترین ظرفیت است که ما بتوانیم چنگ زدن به کشتی نجات امام حسین(ع) را نهادینه کرده و نسل جوان و نوجوان خود را با این معارف حق و مقدس آشنا کنیم.
مدیر ستاد اقامه نماز لرستان ادامه داد: عزاداریها و مجالس روضه اباعبدالله الحسین(ع) میتواند مصداق اکمل فرهنگ حسینی باشد. مناطق لرنشین در عزاداریها سبک خاص خود را دارند، بهعنوان نمونه در مناطق لرستان رسم گِلمالی وجود دارد که برخی از افراد حتی کسانی که در خارج از کشور ساکن هستند فقط به خاطر این مراسم حاضر هستند به استان بیایند. سبک این عزاداریها را باید بازنشر داد و کاری کرد که دیده شوند.
چراغی با بیان اینکه اگر از ابزار هنر دقیق و به شیوه صحیح استفاده شود اثرگذاری آن درازمدت و طولانیمدت خواهد بود، ادامه داد: هنر یکی از ابزارهای رسا، عمیق و بسیار مؤثر است که میتواند نقشآفرینی خیلی خوبی در انتقال مفاهیم داشته باشد. درواقع ابزار هنر میتواند در راه احیای امر اهل بیت(ع) استفاده شود بهویژه برای نسل جوان ما که با بیشتر با فضای مجازی ارتباط دارد.
وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این سوگواره صرفاً برگزاری یک رویداد نبوده، بلکه میخواهیم اثرگذاری ماندگاری داشته باشد، تصریح کرد: ما وقتی تصویری از عزاداری خالصانه مردم میبینیم از احساس ارادت به وجد میآییم از اینکه اینکه این همه احساس ارادت به اهل بیت(ع) با اثری ماندگار وجود دارد.