مهدی نوریان در اختتامیه نخستین همایش بینالمللی قزوینشناسی پیش از اسلام که شامگاه ۲۳ آبان در دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) با حضور شخصیتهای ملی و بینالمللی برگزار شد، اظهار کرد: برای برگزاری نخستین همایش قزوین شناسی پیش از اسلام خوشبختانه شاهد همافزایی بسیار خوب در سطح دانشگاه و استان بودیم.
وی ادامه داد: نکته مهمی که در این همایش باید مورد توجه قرار گیرد این است که در تاریخ میبینیم که حملات بسیاری بر سرزمین ما وارد شده چنانچه یکی از جنبههای تهاجمی به سرزمین ما حمله مغول بود، حال سوال پیش میآید که چرا ایران و پارسیان بعد از این حملات پایدار ماندند؟
این مسئول گفت: برای برخی سنگین است که از تاریخ و تمدن پیش از اسلام سخن بگویند که البته این امر نوعی بیبصیرتی است چراکه تمدن اسلامی بر پایه تمدن ایرانی استوار شده است.
رئیس کتابخانه مرکزی مرکز اسناد و مدارک دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) خاطرنشان کرد: اسلام یک هویت برتر بدون نگاه نژادپرستانه بر پایه محبت و مهرورزی ایجاد کرده تا هویت مستقل ایرانی اسلامی شکل گیرد، ما باید این هویت را با علم، آگاهی و بصیرت افزایی پاس بداریم تا غنای تمدنی خود را نشان دهیم.
وی تصریح کرد: در نخستین همایش قزوینشناسی پیش از اسلام بیش از ۶۰۰ صفحه اطلاعات مکتوب به دست آمد؛ لازم است در حوزه تاریخ پیش از اسلام قزوین از مؤسسه باستان شناسی تهران نیز به نیکی یاد کنیم.
این مسئول یادآور شد: ما مکلفیم به تمدن خود افتخار کرده و با نگاه به پیشینه خویش و امید به آینده و با تکیه بر استعدادهای قابل شکوفایی امید را در سراسر ایران زنده کنیم که بیشک این امید زنده خواهد ماند.
وی خاطرنشان کرد: دبیرخانه همایش از مسئولین آکادمیک کشور میخواهد در راستا ثمربخشی همایش امروز دستور تعریف رشته باستانشناسی در قزوین را صادر کنند تا ما بتوانیم با تکیه بر همافزایی خوب شاهد توسعه رشته باستان شناسی در کشور باشیم چراکه توجه به رشته باستانشناسی در واقع توجه به تمدن ایرانی است.
به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم ضمن تجلیل از پژوهشگران، دکتر فاضلی نشلی، استاد تمام دانشگاه تهران حمایت خود را در راستای تعریف رشته باستانشناسی در قزوین اعلام کرد.