این استاد دانشگاه در کارگاهی که با تلاش سازمان دانشجویان شعبه استان قم و همکاری خانه فرهنگ دانشگاه قم و جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات ایران در دانشگاه قم برگزار شد؛ به تشریح مباحثی پیرامون ریشه یابی شخصیت، دلیل تفاوت شخصیت ها و خصوصییات اخلاقی افراد با یکدیگر پرداخت و گفت: شخصیت هر فرد نتیجه برهم کنش ژنتیک و محیط می باشد. برای حصول به این نتیجه آزمایش های متعددی بر روی دوقلوهای همسان انجام گرفته شده است تا نقش محیط در شخصیت هر فرد تعیین شود.
مدرس دوره های مهارت زندگی اذعان داشت پاسخ هر فرد به محرک های محیطی مانند خشم، عصبانیت، ناراحتی و غم متفاوت است. گاهی افراد با رفتارهای پرخطر مانند استفاده از سیگار، قرص و مواد مخدر به این محرک ها پاسخ می دهند. بعضی هم با شناخت خود و درک صحیح از آن محرک واکنش بی خطر و سالمی دارند. برای شناخت خود و محرک های محیطی و توانایی پاسخ صحیح دادن به مشکلات و محرک ها افراد نیازمند آموزش می باشند. اگر در زمان مناسب یادگیری حاصل نشود شاید بعدها افراد نیاز داشته باشند به درمانگرها مراجعه نمایند.
همچنین شفیعی در ادامه به مهارت های ده گانه زندگی اشاره نمود و گفت: یادگیری این مهارت ها لازمهی داشتن زندگی سالم و روابط موثر هست. وی در آخر این مهارت ها را به شرح زیر نام برد توانایی تصمیمگیری، توانایی حل مسئله، توانایی تفکر خلاق، توانایی تفکر نقادانه، توانایی برقراری رابطه مؤثر با دیگران، توانایی برقراری روابط بین فردی سازگارانه، توانایی خودآگاهی، توانایی، همدلی با دیگران، توانایی رویارویی با هیجانها (غم، خشم، شادی، …) و توانایی رویارویی با استرسها.