یادواره شهدای مدافع حرم و سالروز تدفین شهدای دانشگاه قم با حضور مسئولین استانی، اساتید دانشگاه قم، خانواده شهید یکه زارع، خانواده شهدای مدافع حرم و جمعی از دانشجویان دانشگاه قم برگزار شد.
در این مراسم پس از قرائت قرآن و سرود ملی، حجتالاسلام والمسلمین احمد حسین شریفی، رئیس دانشگاه قم در ادامه بیان کرد: ما باید قدردان شهدا باشیم و در مسیر شهدا عمل کنیم؛ از زمان توفیق خدمت در این دانشگاه روزانه یک حمد و توحید برای دو شهید مدفون در دانشگاه شهید ستار یکه زارع و شهدای گمنام و آیتالله قاضی بنیانگذار دانشگاه و علامه مصباح یزدی تقدیم میکنم، چرا که معتقدم فضل و عنایت آنان شامل حال همه ما میشود.
وی ادامه داد: توجه به شهدا عنایت و برکت در زندگی ما وارد میکند، باید به این باور برسیم که خداوند میفرماید: «شهدا احیا عند ربهم یرزقون»؛ باید بدانیم شهدا زندهاند و با ما گفتوگو میکنند اما ما گوش شنوا و چشم بینا نداریم و نمیبینیم، غفلت از خدا و معنویت ما را تبدیل به یک انسان مرده میکند.
در ادامه این مراسم حامد حیاتی، سرپرست جهاددانشگاهی قم ضمن خیر مقدم به مهمانان یادواره، جایی که نام و ذکر شهید باشد خداوند وعده داده که ملائکهاش حضور دارند، اظهار کرد: محمود بن لبید نزد حضرت زهرا(س) آمد از خانهنشینی امیر المومنین(ع) سؤال کردم، حضرت زهرا(س) این شخص را به واقعیه غدیر ارجاع دادند و فرمودند: «مثل الامام مثل الکعبه» مثل امام مانند کعبه خانه خداست و مردم گرد خانه خدا طواف میکنند.
وی ادامه داد: آنجا که بانوی اسلام «امام» را به «کعبه» تشبیه میکند که این مهم نشان از نسبت «مردم» و «سیاست» دارد و مردم باید به سوی امام بروند، نه اینکه او به سوی مردم بیاید.
حیاتی با اشاره به اینکه بارزترین خصوصیت شهدا این بود که گرد ولی خدا جمع میشدند، ادامه داد: میانگین سنی شهدای دفاع مقدس ۲۲ تا ۲۳ ساله بودند و وصیت نامه همه آنها و وصیتنامه شهدای مدافع حرم را بررسی کردند به این مهم رسیدند که فصل مشترک توصیههای این شهدا نماز اول وقت، احترام به والدین، یاد امام حسین(ع) و سلام دادن به امام، یاد امام زمان(عج)، پیروی از ولی فقیه و توصیه به حجاب است.
وی توجه به مهدویت را یکی از محورهای وصیتنامه مشترک شهدا قلمداد کرد و ابراز کرد: شهدا بر این باور بودند که انقلاب اسلامی زمینه ساز ظهور امام زمان است و امروز باید همگی در راستای منتظر واقعی بودن گام برداریم.
سرپرست جهاددانشگاهی با اشاره به اینکه یکی از شهدا در خاطراتش گفته که در تفحص پیکر شهیدی را دیدیم در جیب شهید دست نوشته کهنهای بود که نوشته بود «حلقه محاصره تنگ است وقتی نمانده در این زمان اندک شما را به فرمایش امام باقر(ع) توصیه میکنم که «به تو ظلم کردند ظلم نکن؛ اگر به تو خیانت کردند تو خیانت مکن؛ تکذیب شدی خشم مگیر؛ ستایش شدی خوشحال مشو و تو را نکوهش کردند بیتابی نکن، ابراز کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی میفرمود که «شرط شهید بودن شهید شدن است»؛ امروز باید همگی در مدار امام حسین(ع) حرکت کنیم و به وصیت شهدا جامعه عمل پوشاند تا به سعادت الهی برسیم.
همچنین حجتالاسلام والمسلمین محمد نارویی، معاون فرهنگی اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم ضمن تقدیر و تشکر از جهاددانشگاهی قم و دانشگاه قم بابت برگزاری این یادواره، اظهار کرد: امروز باید تک تک آحاد جامعه در راه شهدا قدم برداریم و توصیههای شهدای گرانقدر را سرلوحه زندگی خویش قرار دهیم؛ شهادت شهدای مدافع حرم باعث شد پرچم عاشورا به اهتزار درآید و حرم حضرت زینب(س) از معرض دشمنان اهل بیت(ع) دور باشد.
تصویرگری با شن توسط استاد سعید پناه، اجرای نمایش درخصوص «شهید محمدرضا شفیعی»، شعرخوانی با اجرای صابر خراسانی از دیگر بخشهای جذاب این یادواره بود، در ادامه کتاب «از حرم تا حرم» رونمایی شد، این کتاب به همت جهاددانشگاهی استان قم طی گفتوگوهایی با خانواده شهدای مدافع حرم قم به نگارش درآمده است.