علت علاقه رهبر انقلاب به دکتر کاظمی آشتیانی در «داستان رویان»

شنبه, 09 دی,1402

 علت علاقه رهبر انقلاب به دکتر کاظمی آشتیانی در «داستان رویان»

ایشان در بخشی از بیاناتشان فرمودند: «بدون مبالغه باید بگوییم نخبگان دانشگاهیِ ما مایه‌ آبرو ایران شدند. شما نسل جوانِ نخبگان هستید. قبل از شما هم، در نسل‌های قبل از شما، نخبگان زیادی در این چهل سال وجود داشتند؛ آبرو دادند به کشور. در هر مسئله‌ای که دانشمندان ما ورود کردند و متمرکز شدند، کاری کردند که در محافل علمیِ جهان مورد تحسین واقع شد. حالا من چند نمونه‌اش را اینجا بگویم، که البتّه همه‌ شما هم می‌دانید.

دکتر سعید کاظمی آشتیانی

مثلاً تحقیقات و دستاوردهای پژوهشگاه رویان، نه فقط در مسئله‌ سلّول‌های بنیادی، که در شبیه‌سازی حیوان زنده، در دنیا یک چیز کمیابی بود؛ این اتّفاق افتاد. آن حیوان زنده را خود من دیدم؛ این نقل نیست، بنده رفتم از نزدیک آن حیوان زنده‌ تولیدشده را دیدم. یکی هم نبود چند تا بودند؛ این‌ها را ما دیدیم؛ این خب کار کوچکی نبود. رحمت خدا بر کاظمی آشتیانی که این پایه را او گذاشت و بعد هم این برادرانی که الآن هستند دنبال کردند، به اینجا رسیدند.»

دیدار رهبری با اعضای پژوهشگاه رویان

چرا به او علاقه دارم؟

ایشان، اردیبهشت سال جاری نیز در دیدار صدها تن از معلمان و فرهنگیان با تأکید بر ایجاد هویت ملی در میان دانش آموزان فرمودند: «بایستی کاری کنیم که دانش‌آموز ما دارای هویت ملی بشود. مهم‌تر از علم‌آموزی یا لااقل در حد علم‌آموزی این است که او احساس هویت بکند، یک انسان با هویت ساخته بشود، یک هویت ملی، هویت احساس اعتماد به نفس ملی پیدا بکند. از عمق جان کودک ما با افتخارات کشور آشنا بشود این چیزی است که امروز وجود ندارد خیلی از افتخارات حالا ایشان اسم مرحوم آقای کاظمی آشتیانی را آوردند شما بین بچه‌های مدرسه‌تان، مدارس‌تان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی آشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی که این مرد، این جوان، جوان هم بود داشت می‌شناسند چند درصد، رونالدو را چند درصد می‌شناسند، ما چرا افتخارات ملی خودمان را نمی‌شناسیم؟ این خیلی مهم است یک بخش از این چیزهایی که می‌گوییم هویت ملی همین است که افتخارات ملی را، گذشته‌ علمی را، گذشته‌ سیاسی را، گذشته‌ بین‌المللی را بشناسند.»

رهبر انقلاب، خرداد سال ۱۳۸۶ در بازدید از پژوهشگاه رویان درباره علت علاقه خود به مرحوم دکتر کاظمی آشتیانی می‌فرمایند: «علت اینکه من به مرحوم سعید کاظمی اینقدر علاقه داشتم و الان هم در دلم و در ذهنم برای آن جوان عزیز، ارزش و جایگاه قائلم، همین است. حرکت او، نحوه‌ کار او، مدیریت او، پیگیری او، یک مجموعه‌ کاملی بود از آن چیزی که آدم دوست می‌دارد و آرزو دارد.»

سعید کاظمی آشتیانی ۱ فروردین ۱۳۴۰ متولد شد. او رئیس سابق پژوهشکده رویان و جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی ایران بود. در دانشگاه تربیت مدرس تا مقطع دکترا و تخصص جنین شناسی تحصیل کرد و با تشکیل پژوهشکده رویان در رشد و پیشرفت بخشیدن به درمان ناباروری، شبیه سازی و همچنین فناوری سلول‌های بنیادی نقشی مهم ایفا کرد. دکتر کاظمی آشتیانی در سال ۱۳۸۳ به عنوان چهره‌های ماندگار شناخته و تقدیر شد. او ۱۴ دی ۱۳۸۴ بر اثر سکته قلبی از دنیا رفت.

پیام تسلیت رهبر انقلاب را در پی درگذشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی را اینجا بخوانید.

ناگفته‌های «رویان»؛ از تأسیس تا تثبیت و پیشرفت

کتاب «داستان رویان»، روایت تاریخ شفاهی از اقدامات دکتر سعید کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان از تأسیس تا تثبیت و پیشرفت آن است. این کتاب که توسط نشر راه یار منتشر شده، خاطرات ناب و منتشر نشده‌ای از روند شکل‌گیری پژوهشگاهی را روایت می‌کند که موفق به درمان ناباروری و سلول درمانی و شبیه‌سازی شد و امروز یکی از نمادهای پیشرفت علمی ما در دنیاست. علاقه‌مندان برای تهیه این کتاب می‌توانند به اینجا مراجعه کنند.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.139.98.10 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: جمعه, 02 آذر,1403