مراسم معرفی، رونمایی و آغاز پویش «#روضه_های_خانگی» شامگاه چهارشنبه ۲۲ مردادماه، با حضور جمعی از پیشکسوتان و پیرغلامان مکتب امام حسین(ع) در سالن «شهید تقوی» سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
در این مراسم که حجج اسلام والمسلمین ادیب یزدی و محسن تاج از خطبای حسینی، عیسی علیزاده؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، عباس سلیمی؛ پیشکسوت قرآنی و معاون فرهنگی آستان حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، محمد آقاسی؛ معاون شورای عالی انقلاب فرهنگی، حاج مرتضی طاهری، حاج اکبر و حاج محمد بازوبند از پیشکسوتان مداحی اهل بیت(ع)، حاج مصطفی خورسندی مدیر کانون و خانه مداحان، سیدعلی سادات رضوی، رضا پوراحمد، مصطفی روحانی، امیر اسکندری و احمد نیکبختیان از ذاکران اهل بیت علیهم السلام و محمدحسین حسنی، سرپرست سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور و مدیرعامل خبرگزاری ایکنا حضور داشتند، سخنرانان ضمن حمایت از اجرای این پویش، توجه بیشتر به برگزاری روضههای خانگی و بیان تأثیرات عمیق آن را خواستار شدند.
تأکید بر رعایت اصول بهداشتی در برگزاری مراسم محرم و برگزاری روضههای خانگی با حضور سخنران یا مداح و در صورت امکانپذیر نبودن مراسم، برگزاری مراسم به صورت خانوادگی و با استفاده از محتواهای ارائه شده در فضای مجازی، از دیگر تأکیدات موارد مورد تأکید در این مراسم بود.
بنابر این گزارش، محمدحسین حسنی؛ رئیس سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور در آغاز این نشست، ضمن خیرمقدم به همه مهیمانان، گزارشی کوتاه از مجموعه فعالیتهای این سازمان و خبرگزاری ایکنا ارائه کرد و گفت: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور متشکل از مجموعههای متنوعی است که بزرگترین مجموعه آن خبرگزاری ایکنا است؛ ایکنا بلندترین و رساترین صدای شیعه در خارج از کشور است که به ۱۹ زبان زنده دنیا محتوایی بومی برای مناطق مختلف دنیا تهیه میکند.
وی ادامه داد: همچنین مرکز مطالعات میان رشتهای یکی دیگر از بخشهای سازمان قرآنی دانشگاهیان است که با حضور متخصصان علوم مختلف و در موضوعات مختلف کار پژوهشی میان رشتهای با محوریت قرآن در آن انجام میشود. همچنین مرکز رشد واحدهای فناور هنرهای قرآنی به عنوان خط مقدم حمایت از کسب و کارهای اسلامی در حال فعالیت است.
حسنی یادآور شد: در تلاش هستیم سنت برگزاری روضههای خانگی را احیا کنیم. در محرم امسال اشکال مختلف عزاداری با رعایت پروتکلهای بهداشتی انجام میشود اما متأسفانه سنت روضههای خانگی مورد کم توجهی قرار گرفته است که با راهاندازی پویش روضههای خانگی در تلاش برای احیای آن هستیم.
محمدی فام، دبیر کمیته علمی و محتوایی این پویش نیز با اشاره به اینکه برگزاری روضههای خانگی از سنتهای دیرینه مکتب تشیع بوده و در خانه معصومین(ع)، علما، مراجع و عموم مردم برگزار میشده است، گفت: طی سالهای اخیر با گسترش برنامههای هیئتهای مذهبی بزرگ و برگزاری جلسات در حسینیهها و ... احساس کردیم این سنت ارزشمند در حال کمرنگ شدن است.
وی ادامه داد: طی این مدت، ذاکران اهل بیت و خطبا تذکر میدادند که نباید از برگزاری روضههای خانگی غافل شویم؛ لذا گروههای زیادی در تلاش برای احیای این سنت ارزشمند هستند. ما نیز تلاش میکنیم مسئولیت و وظیفه خود را در این خصوص انجام دهیم.
محمدی فام با اشاره به شیوع کرونا گفت: شیوع کرونا بهانهای شده برای احیای این سنت که با نصب یک پرچم، تهیه یک چای ساده و دعوت از یک روضهخوان در خانه خودمان اقدام به برپایی مراسم عزا کنیم. ما در حال تولید محتوای مناسب برای این قبیل مراسم هستیم تا در صورتی که امکان حضور روضهخوان نیست، مردم بتوانند با دانلود محتواهای تهیه شده در قالب سخنرانی کوتاه، مداحی و ... از آنها برای برگزاری روضههای خانگی استفاده کنند.
در پایان این مراسم، اکبر بازوبند، ذاکر اهل بیت(ع) به مداحی پرداخت و از پوستر این پویش رونمایی شد.
در این پویش از مردم دعوت شده با برگزاری روضههای خانگی و تهیه پادکست، فیلم (مداحی، دکلمه و ...)، عکس، خوشنویسی، نقاشی، نقاشی خط و تایپوگرافی از این مراسم و ارسال فایل اثر و تکمیل فرم ثبتنام از طریق پایگاه www.isqa.ir در بخش مسابقه پویش شرکت کنند.
همچنین علاقهمندان با ارسال پیامک لبیک یا حسین به سرشماره ۱۰۰۰۰۰۱۱۴ میتوانند مشارکت خود در این پویش را اعلام کنند.