با حضور معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور؛ مراسم اختتامیه رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل برگزار شد

شنبه, 05 آبان,1403

با حضور معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور؛ مراسم اختتامیه رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل برگزار شد

 به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان اردبیل؛ در مراسم اختتامیه رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل که پنجشنبه سوم آبان ماه برگزار شد؛ معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور گفت: ایده های نوآورانه و فناورانه می تواند زمینه حل مسائل و مشکلات جامعه را فراهم نماید بنابراین دستگاههای اجرایی و مسئولین استانی و کشوری باید ایده‌های نوآورانه مورد استفاده قرار بگیرد و از سوی دستگاه‌های مربوطه عملیاتی شود.

محسن ولیئی استان اردبیل را سرآمد بسیاری از کارهای خوب در امور اجتماعی در کشور و مایه مباهات و افتخار دانست و افزود: خرسندیم که این طرح نیز با همکاری جهاد دانشگاهی اجرا شده است چرا که هرجا جهاددانشگاهی باشد مطمئن هستیم روند اجرایی طرح به درستی اجرا خواهد شد.

وی با اعلام اینکه استان اردبیل دارای یکی از بهترین کنشگری‌های اجتماعی و مداخلات اجتماع‌محور بوده که توانسته است از برخی مشکل‌ها بکاهد، ادامه داد: ایده های نوآوری فناورانه اجتماعی یکی از اصلی ترین راه های کاهش آسیب های اجتماعی در کشور است و این طرح نیز در کشور با هدف عملیاتی کردن از ایده های رسیده به این طرح در حال اجرا است که بیش از 3 هزار ایده فناورانه و نوآورانه به دبیرخانه ارسال شده و یک هزار از این تعداد قابل پذیرش بود که 400 ایده نیز قابل تقدیر است که در استان های با برگزاری مراسم ویژه تقدیر می شوند.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور رفاه، شادی و آزادی های اجتماعی و فردی را سه شاخصه اصلی کشورهای توسعه یافته در جهان عنوان کرد: امروزه ۸۰ درصد اقتصاد در اثر نوآوری شکل می‌گیرد، اگرچه پیش‌تر میزان پیشرفت جوامع با میزان سرانه تولید ناخالص داخلی ارزیابی می‌شد؛ اما با مشاهده آسیب‌های زیست محیطی و شکاف طبقاتی ناشی از پیشرفت اقتصادی، رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی به عنوان شاخص در نظر گرفته می‌شود.

ولیئی بیان کرد: براین اساس حتی اگر در حوزه اقتصاد شاهد پیشرفتی باشیم اما در یکی از شاخص‌های رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی دچار عقب‌ماندگی شویم، به پیشرفت نرسیدیم و از همین رو باید تلاش کنیم با بهره‌گیری از نظرها و دیدگاه‌های نخبگان به استانداردها نزدیکتر شویم.

وی تاکید نمود: باید تلاش همه حاکمان، دولتمردان، مسئولان و مدیران جوامع محلی در راستای ارتقای شاخص‌های رفاه، شادی و آزادی‌های فردی و اجتماعی باشد؛ چراکه در کشور برخی مسائل مانند طلاق، اعتیاد، فقر و خودکشی در کنار آسیب‌های نوپدیدی همچون زنان سرپرست خانوار نسبت به ۱۰ سال پیش قابل قبول نیست و تنها راه حل آنها نوآوری اجتماعی است.

ولیئی بیان کرد: سرعت رشد ایده‌های خوب چنان است که می‌تواند جامعه‌ای را نجات بخشند، همچنان که بسیاری از آنها هم‌اکنون در کشور در حال انجام است و از جمله می‌توان به پلتفرم کارزار اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه اقتصاد روی خوب و روی بد دارد، گفت: اگر فعالان اقتصادی و اجتماعی باهم هماهنگ نشوند، مانند این روزها شاهد روی بد اقتصاد خواهیم بود که مانند بادکنکی در یک‌جا رشد می‌کند و در جایی دیگر موجب به وجود آمدن آسیب‌های اجتماعی می‌شود که امید می‌رود به واسطه تلاش فعالان اجتماعی آسیب‌ها به حداقل برسد.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور ادامه داد: بسیاری از نیروهای اجتماعی به صورت داوطلبانه آماده فعالیت هستند که از جمله می‌توان به اعلام آمادگی نزدیک به پنج میلیون نفر در سطح کشور اشاره داشت که سه میلیون نفر آنها تنها در جمعیت هلال احمر هستند و باید به جای ساختارسازی از همین نیروهای داوطلب، تشکل‌های مردمی، نیروهای جهادی و بنیادهای نیکوکاری برای ظرفیت‌سازی در راستای حل مشکل‌های مردم استفاده کنیم.

وی عنوان کرد: تفاوت ایده و اختراع در این است که ایده به صورت جرقه‌ای در ذهن شخص ایجاد می‌شود اما اختراع ساخت و اجرا کردن آن ایده در مرحله عمل است و الان با ایده‌هایی سروکار داریم که ممکن است در حال حال حاضر ابتدایی به نظر برسند اما می‌توانند شکوفا شوند و هر یک به مثابه درختی پربار جامعه را تحت تاثیر قرار دهند.

ولیئی با اشاره به اینکه در این رویداد با ایده‌های نوآورانه سر و کار داریم، اضافه کرد: ایده‌های ارسالی به دبیرخانه رویداد از آنجایی که با کمک دفتر امور اجتماعی استانداری و جهاد دانشگاهی اردبیل بررسی شدند، نشان می‌دهد که در مسیر درستی داوری شده‌اند که امید می‌رود ایده‌ها به مرحله عملیاتی شدن برسند.

 

ایده های نوآورانه برتر با همکاری دستگاه های اجرایی و استانداری اجرایی می شود

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اردبیل نیز در این آیین گفت: در پی پیچیده‌تر شدن جوامع، مسائل اجتماعی نیز پیچیده‌تر شده‌اند و به دنبال آن رسیدگی به آنها نیز پیچیده‌تر شده است.

کاظم دبیر افزود: با توجه به تنوع و تکثری که در مسایل قومی، بومی و اقلیمی شاهد هستیم، کار در حوزه مسائل اجتماعی پیچیده‌تر شده است و بر همین اساس اگر افراد دارای ایده وارد میدان نشوند، رویکردهای سنتی نمی‌تواند پاسخگوی شرایط کنونی در حوزه مسائل اجتماعی باشد.

وی بیان کرد: بر همین اساس باید کمک کار هم باشیم تا این ایده‌های نوآورانه در سطح جامعه عملیاتی شود و به جد مشتری همه ایده‌های نو هستیم و این قول داده می‌شود که تک تک آنها را در دستگاه‌های مربوطه پیگیری کنیم.

معاون توسعه مدیریت و منابع استاندار اردبیل تاکید کرد: همه ایده‌های نوآورانه‌ای که در این رویداد مطرح شده است از هفته آینده با کمک دفتر امور اجتماعی استانداری و دستگاه‌های مربوطه بررسی شده و برای عملیاتی کردن آنها در جامعه اقدام لازم صورت خواهد گرفت.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر باید سازماندهی مناسبی داشته باشیم و همه آنهایی که ایده و فکر نوآورانه خود را ارائه نمودند و در اداره امور جامعه احساس مسئولیت کردند، به طور حتم مورد تقدیر ویژه قرار بگیرند؛ چرا که شرایطی را شاهد هستیم که افراد نسبت به شهر و جامعه خود بی‌تفاوت شدند و روز به روز از تعداد افراد دارای احساس مسئولیت کاسته می‌شود.

دبیر عنوان کرد: باید تلاش کنیم تا از ایده‌های نو که برای اداره امور جامعه ارایه می‌شود، حداکثر بهره را ببریم تا بتوانیم شرایط خوبی را برای زیستن همنوعان خود در سطح جامعه فراهم کنیم.

 

دبیرخانه رویداد برای اجرایی شدن طرح های پیشنهادی فعال خواهد بود

مدیرکل دفتر امور اجتماعی استانداری اردبیل نیز در این آئین گفت: با توجه به استقبال صورت گرفته از این رویداد، دبیرخانه رویداد برای اجرایی شدن طرح های پیشنهادی فعال خواهد بود و معرفی منتخبان و سایر طرح های رویداد به دستگاه های اجرایی و بخش های فعال اجتماعی بزودی انجام خواهد گرفت.

رضوان باقلاچی اظهار داشت: کار خوبی از سوی جهاددانشگاهی استان اردبیل صورت پذیرفت و این رویداد به شکل مطلوبی به مرحله پایانی خود رسید و امید داریم طرح های منتخب اثرگذار باشند.

وی با بیان اینکه  از میان ۱۰۰ اثر ارسالی ۵۴ ایده از سوی دبیرخانه رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل پذیرفته شد، ادامه داد: پس از ارزیابی دقیق هیات داوران که ساعت ها روی مولفه های داوری فعالیت نمودند، در نهایت پنج ایده به عنوان اثرهای برتر و شایسته تقدیر انتخاب شد.

باقلاچی خاطرنشان کرد: رویداد نوآوری اجتماعی به منظور افزایش مشارکت اجتماعی در راستای حمایت از ایده‌های برتر و نوآورانه از محل اعتبارات ابلاغی سازمان امور اجتماعی کشور، با تسهیلگری جهاددانشگاهی در استان اجرا شد که برآیند خوبی در کشور داشته است و احتمال تداوم آن در سال های آتی نیز وجود دارد.

وی تصریح کرد: این رویداد در راستای تحقق مفاد سند تحول مردمی مبنی بر نمونه‌سازی و الگوسازی از دستاوردهای موفق مشارکت مردم نهاد مصوب هیأت وزیران در سال ۱۳۹۵ درخصوص تعیین سیاست‌های ترویجی، تشویقی و فرهنگ‌سازی برای تعمیق ارتقا و نهادینه کردن مشارکت اجتماعی مردم و با هدف ارتقای مشارکت اجتماعی در کشور و به جهت حمایت از ایده‌های برتر نوآورانه شهروندان در توسعه محلات با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی و ارتقای سلامت و سرمایه و نشاط اجتماعی به منظور تحقق تدابیر اهداف و وظایف سازمان امور اجتماعی در حوزه مشارکت‌های مردمی با هدف ارتقاء مشارکت اجتماعی در کشور؛ در اردبیل نیز به اجرا درآمد.

 

نوآوری رمز پیشرفت و تعالی اجتماعی و فرهنگی است

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل نیز در ادامه این آیین با اعلام اینکه زیربنای توسعه هر کشور، توسعه اجتماعی و ارتقاء سرمایه اجتماعی است، اظهار کرد: کشور بفرموده مقام معظم رهبری باید به قله‌های پیشرفت نایل شود، این پیشرفت باید همه جانبه باشد؛ زیرا اگر در علم، فناوری و صنعت پیش برویم اما در سایر حوزه‌ها پیشرفتی حاصل نشود، آن پیشرفت دردسرساز خواهد شد و از همین رو پیشرفت در همه عرصه ها، بخصوص تعالی اجتماعی و فرهنگی حائز اهمیت است.

حسام رسولی با تاکید بر اینکه مسئولیت اجتماعی شاه کلید پیشرفت است، افزود: اگر در هر جامعه‌ای این مسئولیت به شکلی قوی ظهور و بروز داشته باشد، بسیاری از مسائل اجتماعی برطرف خواهد شد و جامعه‌ای که بتواند سرمایه اجتماعی قدرتمندی شکل دهد، می‌تواند به قله‌های پیشرفت نایل شود.

وی بیان کرد: نوآوری رمز پیشرفت و تعالی اجتماعی و فرهنگی است، این  نوآوری‌ها در قالب اکتشاف، اختراع و ابتکار صورت می‌گیرد؛ اکتشاف به معنی شناختن پدیده‌هایی که قبلا شناخته شده است و اختراع به معنی ساختن چیزهایی که قبلا ساخته شده است و ابتکار به معنی راه و روش‌های جدید و خلاقانه برای حل مسائل و مشکلات بوده و منشاء هر سه اینها اجتماعی و فرهنگی است و هدف آنها هم باید اجتماعی و فرهنگی باشد، وگرنه عدم تعادل در جامعه به وجود می‌آورد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان اردبیل اضافه کرد: در جوامع مدرن این تعادل در قالب ارتقای کیفیت زندگی و در جوامع اسلامی نایل شدن به حیات طیبه است که به معنای پاکی از نظر ظاهری و باطنی است و ضرورت دارد تا همه عوامل سازنده اجتماعی و انسانی از جمله رفاه، امنیت و آرامش در آن دیده شود تا انسان‌ها به کمالات و فلسفه عبودیت برسند و امید است همه ما در این راستا بتوانیم به مسئولیت خود عمل کنیم.

 

در پایان این مراسم بر اساس امتیازات هیات داوران: «سعید جعفری» از موسسه نسیم مهر با ایده‌های اتاق کارآفرینی مدارس و فرصت روستا رتبه اول، «فاطمه جعفری» با ایده ارتقاء مهارت های تفکر مراقبتی دانش آموزان رتبه دوم، «نازیلا نژاد دادگر» با ایده کارآزمایی اجتماعی مردمی سازی محله رتبه سوم، «ثریا حمیدی» با ایده هر محله یک پایگاه گفت و گوی خانواده رتبه چهارم و «فاطمه علیزاده» با ایده پایگاه یار رتبه پنجم را کسب کرده و با دریافت جایزه نقدی، تندیس یادبود و لوح تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند.

داوری این رویداد را دکتر بهرام ایمانی عضو هیات علمی دانشگاه محقق اردبیلی، صادق پناهی فعال رسانه ای و اجتماعی و نوید محمد نیا فعال اجتماعی و دبیر جشنواره های مختلف بر عهده داشتند.

یادآور می شود؛ رویداد نوآوری اجتماعی استان اردبیل با حمایت سازمان امور اجتماعی کشور و به همت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و مرکز نوآوری جهاد دانشگاهی اردبیل برگزار گردید.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.133.108.172 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: پنجشنبه, 01 آذر,1403