گزارش تصویری نشست تخصصی - تبیینی بسیجی اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در هفته بسیج

دوشنبه, 05 آذر,1403

گزارش تصویری نشست تخصصی - تبیینی بسیجی اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در هفته بسیج

نشست تخصصی - تبیینی بسیجی اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در هفته بسیج برگزار شد.

همزمان با  سالروز گرامیداشت چهل و پنجمین سال تاسیس شجره طیبه بسیج در روز یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳،  نشست اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان در قالب یک هزار نشست هم‌اندیشی اساتید بسیجی در سراسر کشور با شعار استاد بسیجی، جهاد تبیین، خیزش علمی، حامی مقاومت با رویکرد دانشگاه محوری، نهادینه سازی تبیین و انسجام بخشی درونی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های موجود در دانشگاه‌ها با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین قاسم قاسمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین قاسمی ضمن تبریک سالروز تاسیس بسیج و تسلیت ایام فاطمیه(س) بیان کرد: بسیج مظهر و نماد مردمی بودن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. اگر نام بسیج در دنیای امروز مطرح می‌شود، آن را به عنوان نهادی مردمی می شناسند که فکر آن ریشه در انقلاب جمهوری اسلامی دارد و دموکراسی بودن اندیشه‌های امام راحل(ره) تاسیس بسیج بود. بسیج را نماد متولد مردمی و یک عنصر فعال در مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ...  می‌شناسیم که شاکله‌ای از عنصر اجتماعی دارد. ما بر این باور هستیم که این حقیقت و نماد را باید حفظ و حراست کنیم. یکی از مواردی که وظایف استادی را به خوبی توصیف می‌کند، بحث جهاد تبیین و بصیرت افزایی می باشد که امروز دغدغه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) است. 

معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی گیلان افزود: بصیرت افزایی در دنیای امروز برای جوانان ما که همگی در فضای مجازی فعال هستند، باید به صورت مدرن و تاثیرگذار انجام شوند. مسئله بصیرت افزایی ریشه در نگاه نهج البلاغه امیرالمومنین علیه السلام دارد. در خطبه ۱۱ نهج البلاغه می توان عمق وظیفه بسیج اساتید را دریافت که حضرت علی (ع) به پسرش محمد بن حنفیه فرمود: ارْمِ بِبَصَرِكَ أَقْصَى الْقَوْمِ وَ غُضَّ بَصَرَكَ، وَ اعْلَمْ أَنَّ النَّصْرَ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ سُبْحَانَهُ. 

محمد این دشمن را ببین، نگاهت به اتاق فکر دشمن باشد. دشمن تو دشمنی نیست که مقابل تو ایستاده است. محمد باید جهانی فکر کنی و جهانی عمل کنی.

دکتر قاسمی در ادامه به تاثیر رسانه ها اشاره کرد و بیان کرد: امروز رسانه‌ها جهان را تبدیل به دهکده جهانی کرده‌اند، ما از رسانه ها به عنوان امپریالیسم رسانه یاد می‌کنیم که نگرش مردم و نسل جدید نسبت به موضوعات را تغییر داده است. در اندیشه نوین بحثی وجود دارد و آن اینکه آیا اندیشه‌های دینی در انقلاب‌ها می‌توانند دستخوش تغییر شوند؟ جوانان ما با چنین نگرشی در فضای مجازی حضور پیدا می‌کنند، گاهی نگرش این است که ما جهانی فکر می‌کنیم. در اندیشه جهانی مسئله جهاد موضوعیت پیدا نمی‌کند به خاطر اینکه در مسئله جهانی شدن و جهانی زیستن، رسانه ها دنیا را به دهکده ای جهانی شبیه می دانند. این دهکده جهانی باید کدخدایی داشته باشد و آن کسی هم خواهد بود که علم و دانش لازم را داشته تا بتواند کل دنیا را مدیریت کند. در نگاه این کدخدا مسئله جهاد چه جایگاهی می‌تواند داشته باشد؟ در نگاه عنصر جهانی‌سازی اعتقادشان این است که اخلاق، فکری انتزاعی است و جایگاهی در زندگی انسان‌ها ندارد. تلاش آنها این است که اندیشه سکولاریسم دینی را در ذهن جوانان ما گسترش دهند و جوانان ما با این اندیشه‌ها زندگی کنند، برای آنها شبهاتی به وجود آورند و سوالاتی مطرح کنند. بسیج باید این تئوری‌ها را پاسخ دهد، استاد بسیجی باید در حل شبهاتی که برای جوانان ما مطرح می‌شود، پاسخ‌های مناسب داشته باشند. رسالت بسیج اینجا بیشتر می‌شود که باید نقشه و حربه‌های دشمنان را که این شبهات را طراحی و تلاش می‌کنند تا هویت زدایی و ملیت زدایی در بین جوانان رواج دهند را شناسایی و خنثی کنند.

در بخشی از نشست شش نفر از اساتید بسیجی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان به پاس فعالیت موثر در یک سال گذشته تقدیر شدند و در پایان بیانیه متمرکز بسیج اساتید در جمع اساتید و مدعوین حاضر قرائت شد.

معاونت فرهنگی و کانون بسیج اساتید سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.224.95.213 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: شنبه, 04 اسفند,1403