کارگاه هر آنچه باید در مورد آیلتس بدانید برگزار شد.

چهار شنبه, 21 آذر,1403

کارگاه هر آنچه باید در مورد آیلتس بدانید برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان قم، کارگاه هر آنچه باید در مورد آیلتس بدانید یکشنبه 11 آذر ماه به همت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی استان قم برای دانشجویان دانشکدگان  فارابی دانشگاه تهران  در تالار الوانی این دانشگاه برگزار شد.
علی شفقتیان، کارشناس ارشد زبان تخصصی از دانشگاه شهید رجایی تهران و دانشجوی دکتری، سال های زیادی برای اپلای و زبان تخصصی تدریس داشته است درباره چیستی آیلتس گفت: آیلتس مخفف international english language testing system به معنی سیستم بین‌المللی آزمون زبان انگلیسی است. سال ۱۹۸۹، سه تن از غول‌های آزمون سازی(testing)، در بریتانیا و استرالیا، توسط سه زمان، British Council، دانشگاه کمبریج و سازمان IDP استرالیا تصمیم گرفتند تا آزمونی را طراحی کنند و طبق این آزمون مشخص شود که فرد چقدر در بحث زبان انگلیسی اندوخته دارد.

وی افزود: زمانی که شما برای مصاحبه شغلی، به شرکت و یا سازمانی مراجعه می‌کنید، از شما درباره سطح دانش‌تان درباره زبان انگلیسی سوال می‌کنند و نیز برای آنها مهم است که شما نسبت به سطح سوادتان مدرکی هم داشته باشید. از این رو، آزمون آیلتس و دریافت مدرک آن، میزان سنجش خوبی است تا سطح دانش زبان انگلیسی شما را نشان دهد.

شفقتیان گفت: در سال های اخیر، کاربرد آیلتس خیلی بیشتر بوده است. به عنوان مثال، در سال ۲۰۱۹ که قبل از دوره کرونا بوده‌ است، درآمد یکی از سازمان های برگزار کننده این آزمون، ۹۰۰ میلیون پوند بود و بعد از آن، یعنی در دوره کرونا که مهاجرت از کشور های جهان سوم به کانادا و آمریکا بیشتر صورت گرفت، درآمد حاصل از برگزاری آزمون آیلتس فقط برای یکی از سازمان‌ها را ۱.۶ میلیارد پوند تخمین زده‌اند.

وی ضمن بیان چگونگی برگزاری آزمون آیلتس بیان کرد: آزمون آیلتس در دو نوع برگزار می‌شود؛ آکادمیک، مخصوص افرادی است که قصد  تحصیلات عالی را در خارج از کشور دارند، نوع دوم آن، جنرال است و برای افرادی است صرفا برای کار قصد مهاجرت دارند.
اهداف آزمون آیلتس به صورت ساده این است که می‌خواهد فرد آزمون دهنده را از ۴ جهت بسنجد؛ listening, reading, writing and speaking است.

شفقتیان اظهار کرد: این آزمون و نمره‌ای که از آن کسب می‌کنید برای دانشگاه و یا کشوری که قصد مهاجرت به آن را دارید، کمک می‌کند تا شما را با دقت بیشتری انتخاب کنند. اگر شما زبان انگلیسی بلد نباشید و وارد آن فضا شوید، قطعا به مشکل برمی‌خورید.

وی با توضیح چگونگی برگزاری هر یک از بخش‌های آزمون آیلتس تصریح کرد: اولین بخش آزمون آیلتس، listening یا همان شنیداری است. این بخش از آزمون آیلتس، در مدت ۳۰ دقیقه و در ۴ بخش که هر کدام ۱۰ سوال است، انجام می‌شود. در بخش اول آزمون شنیداری، یک دیالوگ بین دو نفر وجود دارد که به عنوان مثال درباره ساعت‌های کاری یک تئاتر است و سوالات و پاسخ‌هایی در این دیالوگ گفته می‌شود.

وی افزود: در بخش دوم آزمون شنیداری، مونولوگ است و فردی شروع به صحبت درباره موضوع واحدی می‌کند. بخش سوم نیز دیالوگ است و در نهایت بخش چهارم که سخت‌ترین بخش آزمون شنیداری است، یک خانم و یا آقا به مدت ۷ الی ۸ دقیقه درباره یک موضوع lecture(کنفرانس) می‌دهد.

شفقتیان ادامه داد: بخش دوم آزمون آیلتس، reading یا همان مهارت خواندن است. این بخش ۱ ساعت به طول می‌انجامد و این بخش، از بخش‌هایی است که در دو نوع آزمون آکادمیک و جنرال، متفاوت است. در نوع آکادمیک، معمولا متن‌هایی از مقالات علمی و نشریه‌ها انتخاب می‌شود و بعد از خواندن این متن‌ها باید به ۴۰ سوال پاسخ داده شود. اما در نوع جنرال، متن‌های روزمره مانند تبلیغات انتخاب می‌شوند.

وی افزود: در بخش سوم آزمون آیلتس، writing یا مهارت نوشتن است. این بخش نیز در طول یک ساعت و در دو قسمت انجام می‌شود. در بخش اول آزمون نیز باتوجه به دو نوع آکادمیک و جنرال آن متون مورد بحث برای نوشتن متفاوت است. اما بخش دوم آن، عمومی بوده و بسته به آکادمیک و یا جنرال بودن آن نیست. افراد عموما در این بخش، بسیار با مشکل مواجه می‌شوند و کمتر کسی می‌تواند نمره writing را بالای ۶.۵ بگیرد.

شفقتیان با بیان آخرین بخش آزمون آیلتس گفت: بخش آخر آزمون آیلتس، speaking یا مهارت صحبت کردن است. بخش speaking در سه بخش برگزار می‌شود. در بخش اول، ممتحن(examiner) سوالات کلی درباره خودتان می‌پرسد.در ادامه سوالات کلی از شما پرسیده می‌شود. در بخش دوم آزمون speaking، صفحه‌ای رندوم باز می‌شود و از روی بخشی به نام cue card، سوالاتی را به صورت اتفاقی می‌پرسند. در بخش سوم، سوالاتی را مربوط به بخش دوم می‌پرسد. این بخش، چالش برانگیزترین بخش speaking است چون بر اساس آنچه که ذهن تحلیل می‌کند، باید پاسخ دهید.

وی ضمن بیان نحوه نمره‌دهی آزمون آیلتس گفت: سیستم scoring یا نمره‌دهی آیلتس از یک تا ۹ است. کسی که صرفا در آزمون حاضر می‌شود، حداقل نمره اکتسابی وی، یک خواهد بود و ما زیر نمره یک در آزمون آیلتس نداریم. نمرات آزمون به صورت نیم نمره، افزایش پیدا می‌کند تا جایی که به ۹ برسد.


شفقتیان درباره نمراتی که برای اهداف آکادمیک نیاز است، افزود: اکثر دانشگاه‌ها، معمولا بین نمره ۶.۵ تا نمره ۷.۵ را از شما می‌پذیرند. اینجا که بحث درباره دانشگاه شد، یعنی نوع آزمون آیلتس نیز، آکادمیک است. هر چقدر سطحی که قصد دارید اپلای کنید، بالاتر باشد، به عنوان مثال شما برای سطح فوق لیسانس می‌خواهید اپلای کنید، نمره پذیرش بالا می‌رود مگر اینکه دانشگاه مدنظر دارای ranking(رتبه بندی) بالایی نباشد.

وی ادامه داد: معمولا در بحث آکادمیک، دانشگاهی را ندیده‌ام که نمره بالاتر از ۷.۵ بخواهد. برای مهاجرت طرح‌های متنوعی است، به تجربه دیده‌ام افرادی را که با نمره آیلتس ۵ نیز پذیرفته شده‌اند. اما هر چقدر نمره‌ای که در این آزمون کسب می‌کنید، بالاتر باشد، رزومه بهتر و قوی‌تری خواهید داشت.

شفقتیان با تاکید بر نوع خاصی از ورود به کانادا بیان کرد: برای ورود به کشور کانادا بحثی مطرح است به نام express entry. این بهترین نوع ورود به کشور کانادا است که هر سال افراد تلاش می‌کنند که این شرایط شامل حالشان شود. این شرط به این صورت است که شما تمامی مدارک را دارید، چه درسی، چه آیلتس و هر آنچه که در رزومه به آن نیاز دارید را در پرونده خود دارید، آپلود(بارگزاری) می‌کنید.

وی ادامه داد: از بارگزاری مدارک خود، نمره‌ای دریافت می‌کنید و آن نمره وارد بخشی به نام pool می‌شود. Pool به معنای استخر است و بدین معناست که شما در بین استخری از انسان‌ها قرار می‌گیرید و بر اساس قرعه کشی، به صورت مستقیم ویزا دریافت می‌کنید. بنابراین بهترین راه ورود به کشور کانادا express entry است که خیلی باید خوش شانس باشید که پذیرفته شوید. وقتی به صورت مستقیم ویزا دریافت کنید، یکی از قدرتمندترین پاسپورت را خواهید داشت و به هر کجا که بخواهید می‌توانید سفر کنید.

شفقتیان درباره نمرات مورد نیاز برای اشتغال بیان کرد: برای بحث کار، نمرات متفاوت است و این نمره می‌تواند از بازه ۵.۵ تا ۷ باشد. نحوه ورود برای کار به کشور کانادا، دو صورت است؛ skill worker یا فردی که مهارت خاص را داراست و برای شما نسبت به آن مهارت کار پیدا می‌کنند که این صورت، خیلی کار سختی است چون آن فردی که کارفرمای شماست، باید دولت کانادا را متقاعد کند که فردی که من می‌خواهم جذب کنم، مشابهش را در کشور خودمان نداریم. کارفرما برای این‌کار، باید سه مرتبه در روزنامه، شغل را آگهی کند و هیچکس متقاضی انجام آن کار نباشد.


وی افزود: صورت دوم، شما در جایگاه فردی که شغلی عامه دارید که به اصطلاح (general) می‌گویند، مهاجرت می‌کنید. معمولا موسسات برای انجام اقدامات لازم برای جذب شما، مبلغ ۳۰,۰۰۰ دلار دریافت می‌کنند برخلاف نوع اول که این مبلغ از ۶۰,۰۰۰ تا ۱۲۰,۰۰۰ دلار متغیر است.

شفقتیان گفت: موضوع بعدی فرصت هایی است که آزمون و مدرک آیلتس برای شما بوجود می‌آورد. مهم‌ترین فرصتی که نتیجه داشتن مدرک آیلتس است، پذیرش در دانشگاه است. امن‌ترین راه مهاجرت به کشورهای جهان اول، رفتن از راه تحصیلی است. گرفتن این مدرک، دانشگاه مقصد را مجاب می‌کند که شما را جذب کند و نمره پایین آیلتس و یا نداشتن این مدرک به آن‌ها ثابت می‌کند که شما در بیان و گرفتن مطالب دروس دچار مشکل هستید.


وی ادامه داد: دانشگاه‌ها اغلب افرادی را که دارای نمره آیلتس بالا هستند را به عنوان بورسیه می‌پذیرند که به آن scholarship می‌گویند. هزینه دانشگاهی در ایتالیا، حدودا ۱۵۰۰۰ دلار است. در صورتی که اگر در همان دانشگاه درصدی هم بورس شوید، هزینه قابل توجهی از دوش شما برداشته می‌شود.

شفقتیان با معرفی آزمون دیگری که در زمینه ادامه تحصیل کاربرد دارد، اظهار کرد: آزمون دیگری به نام GRE وجود دارد که حتما اساتید، توصیه به شرکت در آن و گرفتن مدرک آن کرده‌اند.  GRE مخفف  Graduate Record Examination است. این آزمون برای افرادی است که می‌خواهند برای فوق لیسانس و PHD اقدام کنند، این آزمون معیاری است برای پذیرش در مقاطع تحصیلی بالاتر.

وی با معرفی یکی از شرکت‌هایی که این آزمون را برگزار‌یم‌کنند، افزود: شرکت ETS(english testing service) آمریکا، شرکتی است که آزمون GRE را برگزار می‌کند. آزمون TOFEL که در ایران به تافل معروف است را نیز این شرکت برگزار می‌کند.

شفقتیان تاکید کرد: نکته قابل توجه این است، آزمون هایی که شرکت ETS برگزار می‌‌کند، مخصوصا برای آمریکا و بخشی از کانادا است. بنابراین برای کشور های اروپایی کاربرد ندارد. داخل خود اریکا و کانادا هم آزمون آیلتس را قبول می‌کند. پس از نظر عقلانی هم گرفتن مدرک GRE منفعتی ندارد مگر اینکه آن دانشگاه به صورت خاص این مدرک را از شما طلب کند. بیشتر برای MBA، ارشد و PHD به کار می‌آید.

وی با بیان چگونگی برگزار آزمون GRE گفت: آزمون GRE در دو نوع برگزار می‌شود؛ آزمون عمومی و موضوعی. در آزمون عمومی، بخش استدلال کلامی و نوشتار تحلیلی را مدنظر دارد و در بخش موضوعی، یک موضوع خاص را مورد بحث قرار می‌دهد و بسته به دانشگاه که چه موضوعی را مدنظر دارد، انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ساختار این آزمون به ۶ بخش تقسیم می‌شود و نمره ۱۷۰ حداکثر نمره‌ای است که از این آزمون کسب می‌کنید. برای بخش نوشتار تحلیلی نمره صفر تا ۶ درنظر گرفته شده است.

شفقتیان در خصوص اهمیت یادگیری و دانش زبان انگلیسی اظهار کرد: زبان جهانی کسب و کار، انگلیسی است. اگر بخواهید در این حوزه ورود کنید، به این زبان نیاز دارید. اگر بخواهید به صورت تخصصی در حوزه فاینانس(finance) کار کنید، دو گواهینامه حرفه‌ای CFA و CPA وجود دارد. این دو گواهینامه تقریبا مشابه یکدیگرند. تا کنون ۱۹۰,۰۰۰ موفق به دریافت این گواهینامه شده‌اند. به علت اینکه ۴ سال طول می‌کشد تا این گواهی را دریافت کنید اما بعد از دریافت این گواهی در حوزه فاینانس، به فردی تبدیل می‌شوید که صاحب اسم و رسم است.

وی افزود: مشخص است که با دانستن زبان انگلیسی برخی مهارت ها را تقویت می‌شوند مثل تفسیر داده‌ها، شبکه سازی، گزارش نویسی و مهم‌تر از همه پیشرفت در شغل. شما با دانستن زبان انگلیسی قدرت مذاکره را در خود تقویت کرده‌اید.
 
شفقتیان در پایان با معرفی چند منبع که به تقویت قواعد و گسترش لغات کمک می‌کند، گفت: کتاب grammar in use در سه سطح مبتدی، متوسط و پیشرفته است که پیشنهاد می‌شود از همان سطح مبتدی شروع به خواندن کنید زیرا گرامری که در هر سطح آمده است، دیگر در سطوح بعدی توضیح داده نشده است. کتاب دیگری برای گرامر زبان انگلیسی وجود دارد که گرامر را فقط به زبان فارسی توضیح داده است و نام این کتاب 《گرامر جامع زبان انگلیسی》است که نوشته دکتر منوچهر سرخابی است. برای قسمت لغات نیز کتاب active skills for reading پیشنهاد می‌شود زیرا اگر لغات را در متن یاد بگیرید، بسیار بهتر است.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.225.98.39 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: یکشنبه, 02 دی,1403