در این کارگاه یک روزه که با تدریس مژگان فرهنگیان سردبیر خبرگزاری ایکنا در تالار کی نیا دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران برگزار شد، دانشجویان با عناصر و مفاهیم انواع خبر، شیوههای گزارش نویسی، روشهای انجام مصاحبه و سبکهای خبرنویسی آشنا شدند.
شیوه تنظیم و تهیه خبر، گزارش نویسی، قواعد مهم خبرنویسی در نشریات، شرایط و اصول مصاحبه خبری نیز از سرفصلهای دیگر بود که در این کارگاه آموزش داده شد.
فرهنگیان در این کارگاه آموزشی، خبر را مردم و خبرنگار را شخص حساس و سنجیده نسبت به رویدادها دانست و اظهار کرد: خبرنگار در وهله اول باید در عصر ارتباطات از هر لحاظ آموزش دیده و حرفهای باشد و با جامعه هدف خود ارتباط تنگاتنگی داشته و واقعبین و واقعگرا باشد تا بتواند براساس مسائل روز در این عرصه گام برداشته و اطلاعرسانی کند.
در ادامه کارگاه، این مدرس خبرنگاری به تشریح انواع ارزشهای خبری در یک خبر اشاره کرد و افزود: ارزش خبری شهرت که میتواند برای شهرت اعضای حقیقی و یا حقوقی باشد، نسبت به ارزش خبری قشری و صنفی تفاوت دارد.
وی افزود: معمولا ارزش خبری برخورد و کشمکش بسیار زیاد در خبرها، بازید میخورد چرا که مخاطب عام علاقهمند اتفاقات و حاشیهها هستند.
فرهنگیان اظهار کرد: ارزش خبری مجاورت به مجاورت فیزیکی و نیز به مجاورت معنوی و فکری بستگی دارد.
این مدرس خبر و رسانه به منابع خبری یک خبرنگار هم اشارهای داشت که اولین منبع برای یک خبر، همان خبرنگاری است که در رویداد و یا مراسم حضور داشته اما در این بین نباید از شاهدان رویداد قافل شویم. برای اعتبار و ارزش به خبر خود نیز میبایست منبع خبر را سخنان و مشاهدات مقامهای مسئول قرار دهیم.
گفتنی است تشریح سبکهای خبری، مراحل تنظیم خبر، عناصر خبر، مراحل انجام مصاحبه، سبکهای خبری نیز از مباحث دیگر این کارگاه آموزشی بود.