حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین نورمحمدی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحالوبختیاری،در جمع کارکنان جهاد دانشگاهی چهارمحالوبختیاری با تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و با اشاره به روایتی از پیامبر گرامی اسلام(ص) که فرمودند: «یا فَاطِمَةُ مَنْ صَلَّی عَلَیکِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ أَلْحَقَهُ بِی حَیثُ کُنْتُ مِنَ الْجَنَّةِ» اظهار کرد: این روایت نبوی به زیبایی دین را برای ما تعریف و تأکید میکند که دین چقدر میتواند خلاصه باشد یعنی دینداری و کسب فیض الزاماً با خواندن چندین ساعت دعا و مناجات اتفاق نمیافتد و فضیلت یک صلوات هم بسیار فراوان است.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) در این حدیث خطاب به دخترشان حضرت زهرا(س) فرمودند کسی که برای تو صلوات بفرستد، خداوند تمام گناهانش را مورد آمرزش قرار میدهد. باید توجه کنیم که پیامبر خدا طبق نص صریح قرآن در آیات سوم و چهارم سوره مبارکه نجم «وَمَا يَنْطِقُ عَنِ الْهَوَىٰ إِنْ هُوَ إِلَّا وَحْيٌ يُوحَىٰ» بر طبق هوای نفسانی سخن نمیگویند بلکه هوا و هوس با وحى سازگار نيست، بنابراین سخن ایشان برحق است.
نورمحمدی با اشاره به منزلت حضرت زهرا(س) در پیشگاه ذات اقدس پرودگار افزود: براساس این حدیث نبوی، هر کسی بر این بانوی بزرگوار صلوات و درود بفرستد، خدا گناهانش را خواهد بخشید که در اینجا پیامبر(ص) اشارهای به میزان و ریز و درشتی گناهان نداشته و منظور ایشان، همه گناهان است.
این مدرس دانشگاه خاصیت دوم صلوات بر حضرت زهرا(س) بر طبق کلام نبوی را یادآور شد و گفت: هر کسی که بر بانوی دو عالم درود و صلوات بفرستد، به پیامبر(ص) در هر جای بهشت که باشند یعنی در اعلی درجه بهشت ملحق خواهد شد. متن صلواتی که پیامبر اکرم(ص) بسیار به آن سفارش فرمودهاند این است: «اللّهمَّ صَلِّ عَلی فاطِمَهَ وَ ابیها وَ بَعلِها و بَنیها وَ السِّرِ المُستَودَعِ فیها بِعَددِ ما احْاطَ بِه عِلْمُکَ.»
وی در ادامه با استناد به آموزههای قرآنی مبنی بر اینکه خداوند در عالم ذر از همه انسانها عهد گرفته و ما نیز طبق تصریح قرآن در فراز «قَالُوا بَلَىٰ» پذیرفتیم، بیان کرد: ذیل آیه ۱۷۲ از سوره اعراف، تفاسیر و تعابیر و روایات زیبایی در اصول کافی جلد سوم وجود دارد که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.
نورمحمدی با تأکید بر اینکه دنیا نازلترین جایگاهی است که انسان در آن قرار گرفته، ادامه داد: حقیرترین عالمی که بنی بشر در آن قرار میگیرد، دنیاست اما روح آدمی در این دنیا نیست، چراکه این دنیا مادی اما روح انسان، مجرد و غیرمادی است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه در این دنیا همه انسانهای خوب و بد در کنار یکدیگر و باهم زندگی میکنند و جدایی خوبها و بدها را نداریم، افزود: همانطور که نتانیاهو در این عالم هست، وجود مقدس امام زمان(عج) نیز اگرچه ایشان را نمیبینیم و نمیشناسیم در این عالم زندگی میکنند و ایشان بنا به تعبیری در دعای ندبه، سبب اتصال زمین به آسمان هستند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی چهارمحالوبختیاری با استناد به آیه شریفه «وَامْتَازُوا الْيَوْمَ أَيُّهَا الْمُجْرِمُونَ» (یس/ ۵۹)، تأکید کرد: روزی خواهد رسید که انسانها خطاب قرار میگیرند که از هم جدا شوید یعنی گناهکاران و مجرمان باید از نیکوکاران جدا شوند. قیامت عالمی است که نامه اعمال انسانها در دستشان قرار میگیرد و طبق نص صریح قرآن، خوبان نامه اعمال را در دست راست و مجرمان در دست چپ میگیرند و اینگونه خوبان از بدان جدا میشوند.
وی با نقل آیه ۱۴ از سوره مبارکه حدید «يُنَادُونَهُمْ أَلَمْ نَكُنْ مَعَكُمْ ۖ قَالُوا بَلَىٰ وَلَٰكِنَّكُمْ فَتَنْتُمْ أَنْفُسَكُمْ وَتَرَبَّصْتُمْ وَارْتَبْتُمْ وَغَرَّتْكُمُ الْأَمَانِيُّ حَتَّىٰ جَاءَ أَمْرُ اللَّهِ وَغَرَّكُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ»، گفت: وقتی در قیامت قافله خوبان از گنهکاران جدا میشوند، منافقان خطاب به بهشتیان فریاد میزنند مگر نه این است که ما در دنیا با هم بودیم پس چرا شما بهشتی و ما جهنمی شدیم؟ خوبان جواب میدهند بله ما با هم بودیم اما شما بعضی کارها را انجام میدادید که ما اجتناب میکردیم درست مانند ضربالمثل «ادب از که آموختی از بیادبان.»
نورمحمدی «توجیه و خودفریبی» را یکی از کارهای گنهکاران در دنیا دانست و اظهار کرد: بر طبق مضامین این آیه، شقاوت نصیب کسی است که خودش را فريب بدهد و اعمال زشت را با آنكه مىفهمد بد است، خوب ببيند. مثلاً کسی که معتقد است چون مالیات میدهد نباید خمس مالش را بپردازد و گناهش را توجیه میکند، گرفتار این شقاوت خواهد شد.
وی ادامه داد: کار دوم گنهکاران در دنیا بر طبق آیه مذکور، «تعلل در کار خیر» است که بهشتیان هیچگاه گرفتار این گناه نشدند. مردم غزه و لبنان و سوریه در خاکریز اول جبهه ما گرفتار جنگ و کشتار هستند و اگر این خط شکسته شود، دشمنان خونخوار به سراغ خودمان خواهند آمد. در این شرایط عدهای هم در داخل شعار نه غزه نه لبنان سر میدهند غافل از اینکه اگر تعلل کنیم، باید با دشمنان در مرز خودمان بجنگیم و تلفات به مراتب گزاف و بسیار سنگینتر جانی و مالی متحمل شویم و امنیت کشور ما دستخوش خطر میشود.
نورمحمدی بیان کرد: بارها در قرآن تأکید شده که در کار خیر از یکدیگر سبقت بگیرید و عجله کنید و در این خصوص روایات فراوانی نیز وارد شده، بنابراین «تعلل در کار خیر» فتنهای است که منافقان در دنیا دچار آن شده اما بهشتیان با هوشمندی گرفتار آن نمیشوند.
وی تصریح کرد: «شک و تردید در کار دین» آفت دیگری است که گنهکاران در دنیا دچارش شده و بهشتیان از آن اجتناب میکنند، بنابراین یقین نداشتن باعث سقوط انسان میشود و در قیامت او را گرفتار خواهد کرد.
نورمحمدی در پایان «آرزوهای دور و دراز» و «پیروی از شیطان» را از دیگر فتنههایی دانست که گنهکاران در دنیا گرفتارش میشوند و افزود: شیطان همواره در تلاش برای فریب انسان است و اگر هر کسی به جای پیروی از شیطان، خدا را اطاعت کند در قیامت در زمره بهشتیان قرار خواهد گرفت.