اولین نشست از پنجمین دوره طرح ملی فصل سخن (جلد اول کتاب روانشناسی ساده قضایی)

چهار شنبه, 02 اسفند,1402

اولین نشست از پنجمین دوره طرح ملی فصل سخن (جلد اول کتاب روانشناسی ساده قضایی)

در این دوره از طرح ملی فصل سخن " کتاب روان شناسی ساده قضایی"، با حضور اساتید، کارشناسان و دانشجویان مورد نقد و بررسی قرارگرفت در این کتاب تلاش شده است با استفاده از متخصصین حوزه روانشناسی و حقوق نگاه متمایزی به حوزه روانشناسی قضایی پرداخته شود.

پنجمین دوره طرح ملی فصل سخن با محوریت بررسی کتاب روان شناسی ساده قضایی، با حضور اساتید، کارشناسان و دانشجویان، در تاریخ 29 بهمن 1402 به میزبانی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی شهید بهشتی برگزار گردید.

دکتر محمد احسان تقی‌زاده عضوهیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه شاره کرد : در بحث قضاوت، قرار گرفتن فردی بر کرسی قضاوت که از منظر روانشناسی صلاحیت کافی ندارد گاهاً می‌تواند فجایای عظیمی به بار بیاورد که در این کتاب به خوبی مورد بحث قرار گرفته است.

تحقیقات و مطالعات نشان دهنده تأثیر محرک‌های محیطی نظیر دما، رطوبت، میزان روشنایی و مواردی که شرایط را سخت و طاقت فرسا می‌کنند، بر خلق و خوی انسان اثر گذار است. این تأثیر می‌تواند به صورت تشدید کننده ، یا سرکوب کننده باشد. همچنین اثر فاکتورهای فیزیولوژیکی بر روی برخورد انسان در سال‌های اخیر به شدت مورد توجه قرار گرفته است 

وی در ادامه افزود در این کتاب تلاش شده است به این موضوع تأکید شود که قضاتی پرورش داده و برگزیده شوند که بدانند و ادراک کنند ، فردی که روبروی وی ایستاده، انسان است و متناسب با این مفهوم با او برخورد کند.

همچنین دکتر امین رفیعی پور عضوهیئت علمی گروه روانشناسی دانشگاه و یکی از نویسندگان این کتاب بیان کرد ورود رشته‌هایی نظیر روانشناسی حقوقی و روانشناسی جزایی به ایران،  به مردم کمک می‌کند فهم و درک بهتری نسبت به حقوق خود داشته باشند.

نویسنده دیگر این کتاب سرکار خانم دکتر یاسمن خواجه نوری عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد گفت تمام کتاب هایی که تا کنون در این زمینه نوشته شده است، فقط توسط مولفین حقوق‌دان تالیف شده و یا صرفاً توسط مولفین روانشناس نگارش شده است. ما در این کتاب، تلاش کردیم جمعی از نویسندگان در قالب یک گروه، کار بین رشته ای قابل قبولی ارائه دهیم.

آقای رضا مشتاقی دانشجوی دوره دکتری حقوق دانشگاه شهید بهشتی در بررسی و نقد این کتاب به بیان 6 نکته پرداخت:

1.    کتاب اولین ضربه را از عنوان خود خورده است. عنوان «ساده» باعث شده است چه در مباحث حقوقی و چه در مباحث روانشناسی زبان بسیار ساده‌ای را در پیش گرفته است که در نهایت منجر به ناکافی بودن عمق کتاب در برخی مباحث می باشد.

2.    عنوان پارانویای قضایی با قاضی پارانوئید متفاوت است؛ اما به خوبی منتقل نمی‌شود منظور کتاب کدام است.

3.    زمانی که دیدگاه در دادگاه، مبارزه با دشمن است، آیا واقعا رویکرد حمایتی از متهمین صحیح است؟

4.    بهتر بود کیس‌های مطرح شده در پایان جلد دوم، مرتبط با هر موضوع در طی کتاب  عنوان می‌شد.

5.    کیس‌های کتاب، بیشتر از رسانه‌ها جمع آوری شده که این خود میتواند نقطه ضعف این کتاب باشد.

6.    جای خالی ماده 91 قانون جزا و ارائه یک ساختار برای پیشبرد اهداف کتاب، محسوس است.

 ابراهیم جعفری منور دانشجوی دوره دکتری حقوق دانشگاه شهید بهشتی توجه به مطالعات روانشناسی و حقوق را از مزایا ودقت پایین در ارائه شواهد تجربی و کم توجهی به دستاوردهای دوره پیشین را نقطه ضعف این کتاب خواند  وی در ادامه ثبت انجمن حقوق و روانشناسی ایران را به نویسندگان این کتاب پیشنهاد نمود.

در پایان دکتر مهراب داراب‌پور عضو هیئت علمی و استاد تمام حقوق دانشگاه شهید بهشتی و یکی از نویسندگان کتاب روانشناسی ساده قضایی ضمن قدر دانی از منتقدان کتاب مطرح کرد این کتاب، شروع کار است و شروع کار، خیلی سخت است و از نقد های ارزشمند، در جهت بهبود کتاب در چاب های بعدی استفاده خواهد شد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.142.196.27 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: یکشنبه, 23 اردیبهشت,1403