درباره اربعین

اربعین حسینی تسلیت باد.

مرضیه سلیمانی، مدرس حوزه علمیه زینب کبری(س) کرمان در گفت‌وگو با ایکنا از کرمان، به تبیین پیام‌های عاشورا و رمز ماندگاری این قیام پرداخت و گفت: اولین پیام عاشورا عبودیت و بندگی خالص خداوند است. اقامه نماز اول وقت امام حسین(ع) و یارانش در بحبوحه جنگ و در صحرای سوزان کربلا نماد این عبودیت و بندگی است.

وی با بیان اینکه این عبودیت خداوند در کلام امام حسین(ع) نیز مشخص است، گفت: زیر بار ظلم و ستم نرفتن، یکی دیگر از پیام‌های عاشورا است. با وجود اینکه یاران امام ۷۲ نفر بودند با این حال ظلم را نپذیرفتند. ملاک و معیاری که امام حسین(ع) برای قیام خود داشت برقراری حق و عدالت و شکست باطل و ظلم بود. زمانیکه امام به بیعت فراخوانده شد، با صراحت فرمودند «آگاه باشید که این ناپاک مرا بین دو چیز مخیر ساخته یا با شمشیر کشیده آماده جنگ شوم یا لباس ذلت بپوشم و با یزید بیعت کنم اما ذلت از ما به دور است...»

این مدرس حوزه با بیان اینکه امروز نیز استکبار جهانی و آمریکا می‌خواهند با ظلم ما را زیر سلطه خود درآورند و وظیفه ما این است که به تبعیت از امام خود زیر بار ظلم و ستم نرویم، گفت: بصیرت و آگاهی، پیام دیگر عاشورا است و همانطور که مقام معظم رهبری تأکید کرده‌اند باید بصیرت خود را در تمام زمینه‌ها بالا ببریم و نسبت به هجمه‌های دشمن بصیرت و آگاهی کسب کنیم.

وی با اشاره به اقدام امام حسین(ع) در ناتمام گذاشتن حج خود و رفتن به کربلا، این اقدام را نشان از هدف والای امام دانست، افزود: یکی دیگر از پیام‌های عاشورا به‌ویژه برای بانوان حفظ حجاب اسلامی و داشتن عزت نفس است. حضرت زینب(س) در آن شرایط با حفظ حجاب و پاکدامنی خود چنان خطبه‌ای ایراد کردند که تا ابد جاودانه و سبب ذلت و خواری دشمنان شد.

سلیمانی با تأکید بر اینکه اسلام مانع حضور بانوان در جامعه نیست بلکه باید با اقتدار و حفظ حجاب و پاکدامنی وارد اجتماع شوند، بیان کرد: حفظ حجاب اسلامی بسیار اهمیت دارد و دشمنان نیز به آن توجه دارند و وظیفه ما این است که برخلاف خواست دشمن عمل کنیم.

وی صبر و بردباری را پیام دیگر عاشورا دانست و گفت: باید در مقابل مشکلات صبر پیشه کنیم. امروز شرایط اقتصادی و گرانی‌ها نباید بردباری را از ما دور و ما را ناامید کند. همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند کسی که آگاهانه و یا غیرآگانه مردم را ناامید کند مسئول است. بنابراین باید به وعده خداوند «إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا» امید داشته باشیم و صبر پیشه کنیم و با تقویت خود بتوانیم در برابر دشمنان مقاومت کنیم و حضرت زینب(س) نمونه بارز کسی است که در برابر دردها و رنج‌ها صبر پیشه کرد.

هدف قیام عاشورا بازگرداندن جامعه به مسیر درست بود

این مدرس حوزه علمیه با بیان اینکه هدف اصلی قیام امام حسین(ع) بازگرداندن جامعه اسلامی به خط صحیح بود، گفت: امام علی(ع) و امام حسن(ع) اگر جنگ می‌کردند نامی از اسلام باقی نمی‌ماند به همین دلیل سکوت کردند و بیعت را پذیرفتند اما زمانی که فردی به صورت علنی کفر بورزد و توحید و نبوت را زیر سؤال ببرد دیگر جای سکوت نیست که این امر سبب قیام امام حسین(ع) در روز عاشورا می‌شود.

وی گذشتن از بهتر‌ین‌های خود در راه خداوند را دیگر پیام عاشورا دانست و گفت: پیام دیگر زمان‌شناسی است. پس از قیام امام حسین(ع) قیام توابین شکل گرفت اما به درجه بالایی نرسید. یاران امام حسین(ع) زمان را شناختند و به درستی عمل کردند. اگر انسان زمان‌شناس نباشد و حق و باطل را به درستی تشخیص ندهد گرفتار یزید زمان خواهد شد.

خلوص؛ رمز ماندگاری پیام عاشورا

سلیمانی، خلوص را رمز ماندگاری پیام عاشورا دانست و گفت: امام حسین(ع) خالصانه آنچه را که داشت به میدان آورد و زمانی که کاری خالصانه برای خداوند متعال قرار بگیرد ماندگار خواهد شد. شهید سلیمانی نیز به این دلیل در دل‌ها ماندگار شد که فقط خداوند را در نظر می‌گرفت و کار را برای خداوند انجام می‌داد.

وی حضور بانوان در سپاه امام حسین(ع) را برای انتقال دادن پیام‌های این قیام دانست و بیان کرد: هر انسانی دارای ابعاد فردی و اجتماعی است. پیام عاشورا هم بُعد فردی زندگی (نماز خواندن، صبور بودن، رعایت حجاب و عفاف) و هم بُعد اجتماعی(تأکید به برپایی حکومت اسلامی) را در برمی‌گیرد.

این مدرس حوزه با تأکید براینکه مخاطب پیام‌های عاشورا تنها مسلمانان نیستند، افزود: همه مردم جهان مخاطبان این پیام و عبرت‌های عاشورا هستند. سخنان بزرگان جهان از جمله مهاتما گاندی، ادوارد براون و ماربین آلمانی نشان می‌دهد که پیام عاشورا پیامی جهانی است و ما مسلمانان نیز باید به صورت ویژه از این پیام‌ها عبرت بگیریم؛ یعنی از این حوادث تاریخی عبور کرده و با دستیابی به این پیام‌ها، آن‌ها را در زندگی خود به کار بگیریم.

وی در بیان اینکه چگونه می‌توانیم انتقال دهنده خوبی برای پیام عاشورا باشیم، تصریح کرد: در آیات قرآن بارها بر انجام عمل صالح تأکید شده است و ما اگر بخواهیم در انتقال پیام عاشورا موفق باشیم باید عمل خود را درست کنیم و هر کس در هر جایگاهی که قرار دارد وظایف خود را بشناسد و به درستی انجام دهد. همچنین باید به پیام‌های عاشورا عمل کرد زیرا تنها ارادت صرف به امام کافی نیست.

 

 

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد كرمان
شروع رویداد: 1401/6/24
پایان رویداد: 1401/6/28

QRCode رویداد
نظر شما در خصوص رویداد
تماس با ما
ثبت نظر در خصوص رویداد
متن پیام
ثبت نظر
نظرات کاربران در خصوص رویداد
امین علیرضایی - 1401/06/29
🙏🏻
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.147.60.62 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: پنجشنبه, 01 آذر,1403