درباره کرسی تلاوت، تدبر و تفسیر قرآن کریم

🔹به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی کرمانشاه برگزار شد.

🔷 کرسی تلاوت، تدبر و تفسیر قرآن کریم

✅ در ابتدای این محفل نورانی، قاری ممتازکشوری، کیوان حسینی با تلاوت آیاتی از کلام نورانی وحی، بر نورانیت این جلسه قرآنی افزود و در ادامه حجت الاسلام سید مجتبی خاتمی، پژوهشگر، مدرس حوزه و دانشگاه و از شاگردان آیت الله جوادی آملی به تفسیر و شرح آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

✅ تفسیر آیه ۷۰ سوره احزاب "يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا" (ای اهل ایمان! از خدا پروا کنید و سخن درست و استوار گویید) محور اصلی بحث تفسیر مطرح شده قرار گرفت. اشاره آیه به مومنان است که در گفتار خود قول سدید به معنای سخن مستحکم و مستدل داشته باشند.

✅ درباره «سخن نیکو» چند تعبیر در قرآن کریم به چشم میخورد: قول معروف، قول حَسَن، قول احسن، قول سدید، که آیه ۷۰ سوره احزاب به یکی از ویژگی های سخن نیکو که همان قول سدید است اشاره دارد.

✅ «سديد» از مادّه‌ «سدّ» به معناى «محكم و استوار» و خلل ناپذير و موافق حق و واقع است. علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرماید: كلمه سديد از ماده سداد است، كه به معناى اصابت رأى و داشتن رشاد است و بنابراين، قول سديد، عبارت است از كلامى كه هم مطابق با واقع باشد و هم لغو نباشد و يا اگر فايده دارد، فايده‌اش چون سخن‌چينى و امثال آن، غير مشروع نباشد.

✅ حجت الاسلام خاتمی به برخی گناهان زبان که در مقابل سدید بودن گفتار قرار دارد مانند؛ غیبت، دروغ و تهمت اشاره و با بیان آسیب های اجتماعی این گناهان با تمسک به آیات و روایات به شرح موضوع پرداخت.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد كرمانشاه
شروع رویداد: 1403/12/25
پایان رویداد: 1403/12/27

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.218.242.4 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: سه شنبه, 12 فروردین,1404