📚 کتاب " شاهنامه و پایان ساسانیان" اثر دکتر زاگرس زند در ترازوی نقد اساتید و ادیبان استان....
✅ این نشست با همکاری معاونت فرهنگی، انجمن ادبی باران و دپارتمان ادب و سخنوری برگزار گردید.
✅ سخنرانان و منتقدان این نشست؛
🔹دکتر خلیل بیگ زاده🔹دکتر خلیل کهریزی🔹دکتر عبدالرضا رادفر🔹دکتر محمدرضا فتحی🔹استاد صمد امیریان🔹استاد جهانبخش شکری🔹استاد عزیز دانشور
✅ سخنرانان نقد و بررسی را از طرح جلدکتاب که مبین محتوای کتاب می باشد شروع کردند. از موارد اهمیت کتاب، نشر در انتشارات وزین "موقوفات محمود افشار" تا تکمله ی استاد ایرج افشار و مقدمه استاد دکتر جلال خالقی مطرح شد.
✅ شاخصه اصلی کتاب که سخنرانان متفق القول بر آن تکیه نمودند، محدود ندانستن شاهنامه در حد یک اسطوره و وارد کردن شاهنامه در ارجاعات تاریخی بود.
✅ نپرداختن به معقوله تاریخ گرایی نوین در کتاب و بهره نبردن از آثار شاخص دکتر زرین کوب، مشکل ویراستاری کتاب از دیگر انتقادات مطرح شده در مورد اثر بود.
✅ اعتبار سنجی شاهنامه با استفاده از منابع تاریخ ایرانی و اسلامی و نوشتار به دور از گرایشات احساسی و سو گیری نقطه قوت اثر دانسته شد.
✅ این که نویسنده فردوسی را تاریخ نگار ذکر کرده با توجه به غلبه ی چهره ادبی شاهنامه این امر مورد نقد واقع شد.
✅ در پایان دکتر زند در پاسخ به موارد مطرح شده، پاسخ به نقدها را مستلزم لوازم و مقدمات و زمان دانست و بیان کرد که اگر از دیدگاه تاریخی به شاهنامه پرداخته این به معنای انکار چهره ادبی این اثر نبوده و تنها از حوزه نگاه تخصصی خود شاهنامه را بررسی کرده.