به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل، وضعیت آب و هوای دنیا در وضعیت اورژانس قرار دارد؛ گرمایش زمین، ناشی از مصرف سوختهای فسیلی، منجر به شکلگیری مدلهای آب و هوایی بیسابقه و شدید شده است و متأسفانه، هنوز هیچ اجماع سیاسی واحدی در مورد چگونگی واکنش به شرایط اضطراری تغییرات اقلیمی وجود ندارد. این در حالی است که باید بدانیم تا مردم چیزی را به عنوان اورژانس تلقی نکنند واکنش سریع نشان نخواهند داد که البته این نیازمند موضعگیری شفاف سیاستمداران در برابر تغییرات اقلیمی است.
«محمد نصیری» معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در آستانه برگزاری نخستین وبینار ملی مددکاری اجتماعی و تغییرات اقلیمی، گفت: آنچه امروز شاهد هستیم بیشتر به کوچکانگاری مسئله در دنیا گرایش دارد؛ شاید کمتر ایرانی بداند که بحرانهای زیست محیطی سالهای اخیر دنیا و کشور ناشی از مصرف بیرویه سوختهای فسیلی و گرمایش زمین است.
معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با طرح این سوال که چرا بهزیستی به پدیده تغییرات اقلیمی حساس شده است؟، گفت: این مهم ناشی از هدف سازمان برای تحقق عدالت اجتماعی است؛ چراکه دهکهای پایین جامعه و افراد آسیبپذیر بیشتر تحت تاثیر تغییرات آب و هوایی قرار میگیرند، این افراد که کمترین مسئولیت را در قبال شرایط اضطراری آب و هوایی دارند و از منابع کمتری استفاده میکنند از تبعات منفی آن بیشتر متاثر میشوند.
نصیری، عدالت اجتماعی را از اصول رشته مددکاری اجتماعی برشمرد و در پایان یادآور شد: در سالهای اخیر انجمن بینالمللی مددکاری اجتماعی به محیط زیست توجه میکند و از سال ۲۰۱۸ عبارت «محیط زیست» در شعارهای روز جهانی مددگاری گنجانده شده است و در سال ۲۰۲۲ با شعار «همیاری برای ساختن دنیای اجتماعی جدید سازگار با محیط زیست» اشارهای به نقش برجسته مددکاران اجتماعی در اقدامات اجتماعی و توسعه جوامع برای بهتر کردن حال طبیعت دارد.
نخستین وبینار ملی مددکاری اجتماعی و تغییرات اقلیمی با حضور معاون فرهنگی و امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور ۲۴ اسفندماه، ساعت ۸:۳۰ لغایت ۱۴:۳۰ با حضور ۱۳۸۰۳شرکت کننده برگزار شد.