درباره سینمابوک با محوریت کتاب « 12 مرد خشمگین»

اولین جلسه سینمابوک (خوانش کتابهای به یاد ماندنی، ارزشمند و جذاب جهان و سپس اکران فیلم اقتباسی از آن) با موضوع بررسی کتاب «۱۲ مرد خشمگین» برگزار و سویههای روانکاوانه آن نیز بررسی شد.

در همین راستا جلسه کتابخوانی این برنامه در سهشنبه ۱۵ آذرماه توسط کانون ادبی هنری سها با محوریت کتاب «۱۲ مرد خشمگین» نوشته رجینالد رز برگزار و در 26 آذرماه نیز فیلم اقتباسی از کتاب  با حضور کارشناس برنامه اکران شد.

در جلسه کتابخوانی، شرکتکنندگان پس از خواندن بخشهایی از این کتاب و ارائه خلاصهای از آن، در مورد موضوعات مطرح شده در کتاب از جمله: آزادی در مخالفت، اهمیت وجود سرداور، ابعاد مختلف آزادی و تاثیر و نقش افراد مختلف در جامعه به گفت و گو و تبادلنظر پرداختند.

پس از اکران فیلم ۱۲ مرد خشمگین در روز 26 آذرماه نیز، دکتر اسدالله امیدی، روانشناس و پژوهشگر روانکاوی در جمع دانشجویان پیرامون اتفاقات و مسائل مطرح شده در فیلم صحبت کردند و با اشاره به اهمیت تصمیم نگرفتن در تنشها، به نظریات انقلابی ویلفرد بیون در روانکاوی پرداختند.

گروه درمانی، گرفتن نقش های مختلف در جامعه، تاریخچه ایجاد هیات منصفه در دادگاههای آمریکایی و نظر کشورهایی چون فرانسه درمورد هیات منصفه مسائلی بود که در این جلسه مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

رجینالد رز در کتاب دوازده مرد خشمگین داستان جلسه دادگاهی را روایت می‌کند که در آن ۱۲ مرد در هیات منصفه جلسه حضور دارند. این دادگاه برای تعیین حکم مجازات جوان قاتل تشکیل شده و بناست تا این ۱۲ مرد در رابطه با حکم این قاتل به نتیجه برسند. نویسنده کوشیده نشان دهد قضاوت هر یک از اعضای هیات منصفه به خصوصیات اخلاقی، پیشینه خانوادگی، دوران کودکی و دوران حال خود مربوط است و آنها در قضاوت‌شان، شخصیت خود را به نمایش می‌گذارند.

فیلم دوازده مرد خشمگین در سال ۱۹۵۷ به کارگردانی سیدنی لومت، ساخته شد؛ این کارگردان بعدا خالق فیلم «بعد از ظهر سگی» اثر مشهور دیگر خود شد.

با وجود آنکه دوازده مرد خشمگین نخستین فیلم سیدنی لومت بود او توانست نامزد سه جایزه اسکار برای بهترین کارگردان، بهترین فیلم و بهترین فیلم نامه شود.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد علوم پزشكي تهران
شروع رویداد: 1401/9/15
پایان رویداد: 1401/9/26

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.17.79.188 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: پنجشنبه, 01 آذر,1403