کانون دانشجویان حامی محیط زیست و منابع طبیعی تقدیم می کند:
طوفان، سیل، خشکسالی و آتش سوزی های شدید در جنگل ها همه حاکی از تغییراتی غیر معمول با سرعتی بالا در جو زمین است. تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی امروزه به یکی از مهمترین چالش های زیست محیطی تبدیل شده که تمام کشورهای جهان از جمله ایران را تحت تاثیر قرار می دهد و مقابله با این تغییرات نیازمند اقدامات جهانی است.
با آغاز انقلاب صنعتی در دهه 1850 میلادی و شتابگیری آن تاکنون مصرف سوخت های فسیلی توسط بشر موجب بالا رفتن سطح"دی اکسید کربن" شده است. بالا رفتن سطوح دی اکسید کربن به عنوان عامل اصلیمحسوب می شود که موجب گرم شدن جهان شده است. تغییر اقلیم به تغییر طولانی مدت دما و الگوهای معمولی آب و هوا در یک منطقه خاص یا در سطح کره زمین اشاره دارد. در طول تاریخ زمین، آب و هوا به طور مداوم و با یک روند آهسته طی صدها و هزاران سال تغییر کرده اما تغییرات اقلیم اکنون تحت تاثیر فعالیت های انسانی با سرعت بسیار بیشتری در حال وقوع است. تغییرات آب و هوایی می تواند پیش بینی الگوهای آب و هوا را دشوار و غیرممکن کند و این الگوهای آب و هوایی غیرمنتظره می تواند نگهداری و پرورش محصولات را در مناطقی که به کشاورزی متکی هستند با مشکل روبه رو کند چرا که دیگر نمی توان به دمای مورد انتظار و میزان بارندگی اعتماد کرد.
تغییرات آب و هوایی همچنینبا سایر حوادث آب و هوایی مخرب مانند طوفان های مکرر و شدیدتر، سیل، باران و طوفان های زمستانی همراه است. هر چند تغییر در آب و هوا و گرم شدن زمین ممکن است به عنوان بخشی از فرآیندهای طبیعی و در پی نوسانات شدت نور خورشید، انحراف در مسیر حرکت زمین و فعالیت های آتشفشانی ایجاد شود اما اقلیم پس از انقلاب صنعتی و افزایش مصرف سوخت های فسیلی به طرز فزاینده ای تحت تاثیر فعالیت های انسانی قرار گرفته است.
076-33681032
09397614532