پیامبر (ص) در ۲۴ یا ۲۵ ذیالقعده سال ۱۰ هجری همراه با هزاران نفر برای به جای آوردن مناسک حج، از مدینه به طرف مکه حرکت کرد. از آنجا که این حج، آخرین حج پیامبر (ص) بود به حجة الوداع مشهور شد. وقتی اعمال حج پایان یافت و پیامبر (ص) همراه مسلمانان مکه را ترک و به طرف مدینه حرکت کرد، ۱۸ ذیالحجه به غدیر خم رسیدند، در این مکان جبرئیل آیه تبلیغ را بر پیامبر (ص) نازل کرد و از جانب خداوند، به رسول خدا (ص) امرکرد تا علی (ع) را به عنوان، ولی و وصی بعد از خود، به مردم معرفی کند.
رسول خدا (ص) فرمود: «روز غدیرخم برترین عیدهای امت من است و آن روزی است که خداوند بزرگ دستور داد، برادرم علی بن ابی طالب را به عنوان پرچمدار امتم منصوب کنم، تا بعد از من مردم توسط او هدایت شوند، و آن روزی است که خداوند در آن روز دین را تکمیل و نعمت را بر امت من تمام کرد و اسلام را به عنوان دین برای آنان پسندید.»
اعمال عید غدیر
از جمله اعمال مهم عید غدیر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
روزه گرفتن
غسل کردن
خواندن زیارت امین الله
خواندن دعای ندبه
گفتن این تهنیت در هنگام ملاقات مؤمنین: "اَلحمدُ لِلهِ الّذی جَعَلَنا مِنَ المُتَمَسّکینَ بِولایةِ اَمیرِالمؤمنینَ و الائمةِ المَعصومینَ علیهم السلام"
پوشیدن لباسهای نیکو
زینت کردن
استعمال بوی خوش
صله رحم
اطعام مومنین
خواندن زیارت غدیریه
خواندن نماز عید غدیر (وقت خواندن این نماز هنگام ظهر است. این نماز دو رکعت است و در هر رکعت سوره حمد و بعد از آن، ده مر تبه سوره اخلاص، ده مرتبه آیه الکرسی و ده مرتبه سوره قدر خوانده میشود و برای این نماز ثواب بسیاری ذکر شده است.)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ویژه برنامه عید غدیرخم همراه با خطبه خوانی و تفسیر خطبه غدیر در دفتر مرکزی جهاددانشگاهی کرمان با حضور جمعی از پرسنل این مجموعه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کرمان، حجت الاسلام و المسلمین حسن عامری مبلغ حوزه و دانشگاه ضمن تبریک عید فرخنده غدیر خم، گفت: ما باید در مکتب حضرت علی (ع) تربیت شویم و درس بخوانیم و از آموزه هایی که ایشان در خطبهها، نامهها و سخنرانیها بیان فرمودهاند، بهرهگیریم آن زمان است که اهمیت غدیر را می شناسیم.
https://kerman.acecr.ac.ir/fa/news/72859/