درباره اجرای طرح مطالعاتی " مطالعات تدوین سند راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان"

به همت مرکز افکارسنجی ایسپای جهاددانشگاهی لرستان طرح مطالعاتی  " مطالعات تدوین سند راهبردی اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان" به کارفرمایی اداره کل  ورزش و جوانان اجرا شد.

 

چکیده :

هدف تحقیق، شناسایی راهبردهای اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان  است. نوع ‌پژوهش‌کاربردی- توسعه­ای و ‌روش تحقیق ترکیبی (کیفی کمی) می­باشد. این تحقیق با استفاده از مدلSWOT  به  شناسایی ماموریت، چشم­انداز، نقاط قوت، ضعف، فرصت­ها و تهدیدهای اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان و در نهایت انتخاب بهترین راهبرد این اداره کل پرداخت. مشارکت­کنندگان تحقیق شامل مدیران، معاونین و کارشناسان صاحب­نظر ادارة کل ورزش وجوانان استان لرستان، مديران ادارات ورزش و جوانان شهرستان­ها، نخبگان ورزش استان، روساي هيأت­هاي استاني و اساتيد هیات علمی دانشگاه بود. جامعه آماری بخش کمی، جهت ارزیابی عوامل داخلی و خارجی، تمام مشارکت­کنندگانی است که در بخش کیفی از آنها مصاحبه عمیق به عمل آمد.  روش نمونه­گیری بخش کیفی، غیر احتمالی و به شیوه­ی هدفمند بود. حجم نمونه تحقیق با رعایت اصل اشباع نظری 15 مصاحبه بود . ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی، مصاحبه بی­رهنمود و عمیق با خبرگان و در بخش کمی، پرسشنامه محقق­ساخته است. 

تبیین ارزیابی عوامل داخلی نشان داد که، نمره­ی اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان در محیط داخلی 2.03 است که این نمره، نشان از وجود ضعف در محیط داخلی اداره کل ورزش و جوانان است. تبیین ارزیابی عوامل خارجی نشان داد که نمره­ی اداره کل ورزش و جوانان استان لرستان در محیط خارجی 2.32 است که این نمره نشان­دهنده غلبه­ی تهدیدها بر فرصت­ها در محیط خارجی اداره کل ورزش و جوانان است. موقعیت راهبردی اداره کل ورزش و جوانان در شرایط راهبرد تدافعی (WT) قرار دارد. در این تحقیق، 10 راهبرد تدافعی، 10 راهبرد تهاجمی، 9 راهبرد رقابتی  و 10 راهبرد محافظه­کارانه ارائه شد. راهبردهای اداره کل ورزش و جوانان بر اساس ماتریس QSPM اولویت­بندی شدند. بدین ترتیب راهبرد «ارتباط با واحدهای صنعتی استان با تاکید بر حمایت از ورزش حرفه‌ای و افزایش انگیزه مشارکت بخش خصوصی جهت سرمایه‌گذاری در سطوح مختلف ورزش استان» ( ST4) با نمره (2.66 ) در اولویت اول؛ راهبرد «استفاده از ظرفیت رسانه‌ها جهت آگاهی بخشی و فرهنگ‌سازی ورزش»(ST1   ) با نمره ( 2.63) در اولویت دوم و راهبرد «استفاده از مربیان خوب و نخبه استان جهت تربیت و پرورش استعدادهای ورزشی و هدایت ورزشکاران به کسب عناوین قهرمانی ملی و بین المللی» (SO6 ) با نمره (2.58 ) در اولویت سوم؛ قرار دارد. با توجه به شرایط استان لرستان که در موقعیت راهبرد تدافعی قرار دارد، بایستی به رفع زیان­های ناشی از ضعف­های درونی و تهدیدها بپردازد. به­طوری­که سازمان باید نقاط ضعف خود را برطرف کند و جلوی تهدیدهای بیرونی را بگیرد. 

 

کلید واژه ها: ورزش و جوانان، راهبردها، مدل swot، ‌روش ترکیبی(کیفی کمی)

 

 

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد لرستان
شروع رویداد: 1401/5/2
پایان رویداد: 1402/5/2

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.145.55.100 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: پنجشنبه, 29 شهریور,1403