درباره مبعث رسول اکرم گرامی باد

پيامبري و راهبري مردم، ادعايی است که در پي آن مخالفت‌ها و دشواري‌ها پديدار مي‌شود.  و در پی  همین ستيزه‌گري و درشتي ها است که گرچه محمد(ص) سخني از تنگدلي خويش به زبان نمي‌آورد، اما خداوند از رازش باخبر است و به او مي‌گويد: (ولقدْ نعْلمُ أنّك يضِيقُ صدْرُك بِما يقُولُون، سوره حجر، آيه 98). و بر محمد (ص) يادآور مي‌شود كه مگر به تو شرح صدر نداديم و سينه‌ات را نگشوديم (ألمْ نشْرحْ لك صدْرك؟ سوره انشراح، آيه 1). 

 این چنین شد که محمد(ص) به دليل داشتن شرح صدر، توانست ميان قبايل متخاصم آن زمان وحدت پديد آورد. در پی اين شرح صدر بود كه نرمي و رفق پديدار شد و محمد (ص)را شمع جمع مسلمانان كرد. در پي اين شرح صدر بود كه پيامبر هر گونه سختي را تاب آورد و تا پايان راه همان‌گونه كه فرمان يافته بود، پايداري كرد. ( فَلِذَ لِکَ فَادْعُ وَاسْتَقِمْ کَمَآ أُمِرْتَ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَآءَهُمْ وَقُلْ آمَنتُ بِمَآ أَنزَلَ اللَّهُ مِن کِتَابٍ وَأُمِرْتُ لِأَعْدِلَ بَیْنَکُمُ اللَّهُ رَبُّنَا وَرَبُّکُمْ لَنَآ أَعْمَالُنَا وَلَکُمْ أَعْمَالُکُمْ لَا حُجَّةَ بَیْنَنَا وَبَیْنَکُمُ اللَّهُ یَجْمَعُ بَیْنَنَا وَ إِلَیْهِ الْمَصِیرُ.سوره شورا، آيه 15) 

فضيلت شرح صدر بود كه زمينه‌ساز گذشت و بخشش در پيامبر شد؛ به گونه‌اي كه از سر دشمنان خوني خود گذشت و حتي خانه آنها را پس از فتح مكه مأمن و امان‌خانه اعلام كرد و راه اخوت و همكاري را در جامعه هموار كرد. 

 امید که به فضل خدای محمد(ص)؛ ما که خود را پيرو محمد رسول الله  می خوانیم از اين معلم متعلمانه بياموزیم و فضايل او را در خود بپرورانیم.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد گيلان
شروع رویداد: 1401/11/29
پایان رویداد: 1401/11/29

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.138.32.53 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: پنجشنبه, 01 آذر,1403