به همت معاونت آموزشی و کارآفرینی جهاددانشگاهی و با همکاری معاونت آموزشی و فرهنگی واحد، هجدهمین سلسله نشست های علمی آینده مشاغل و مشاغل آینده با عنوان "نیروی کار، فرهنگ و مشاغل آینده" روز سه شنبه 18 آبان از ساعت 10 لغایت 12 به صورت وبینار برگزار شد.
در این نشست که جمعی از مدیران، کارشناسان و معاونین آموزشی جهاددانشگاهی کشور حضور داشتند. دکتر غلامرضا قجاوند مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی واحد صنعتی اصفهان به عنوان سخنران این وبینار با اشاره به اینکه آینده پژوهی در حقیقت دانش و معرفت شکل بخشیدن به آینده به گونه ای آگاهانه، فعالانه و پیش دستانه است، افزود: آینده پژوهی همراه با کلید واژه های اختیار، چشم انداز سازی و واکنش گرایانه است یعنی در آینده پژوهی سعی می شود آینده ای که خود انسان در ساخت آن سهیم است، ترسیم شود.
دکتر قجاوند آینده ی پسا دانش را دنیای تصاویر فوری و محتواهای کوتاه و ساندویچی دانست و گفت: در آینده، مکتوب جای خود را به فرهنگ شفاهی خواهد داد یعنی دنیای آینده بصری و دیدنی است نه خواندنی .
مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی واحد در بخش دیگری از سخنان خود پرداخت و گفت: اکثر کارهای روتین و تکراری در آینده بر عهده ی رباتها خواهد بود و لذا رقابت تنها محدود به فناوری های سخت نخواهد بود بلکه رقابت در زمینه ی مهارتهایی خواهد بود که ربات و هوش مصنوعی توان رقابت با انسان را ندارند که این مهارتها عبارتند از تفکر خلاق، راهبردی، مشارکت و هماهنگی، توانایی قضاوت و تصمیم گیری، هوش هیجانی، هوش اجتماعی، هوش فرهنگی و ...
ایشان همچنین با تقسیم بندی فناوری های بشری به فناوری های نرم و فناوری های سخت به تبیین اهمیت و جایگاه فناوری های نرم در زندگی و مشاغل آینده پرداخت.