با مشارکت معاونت فرهنگی واحد ومعاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان نشست تخصصی" بیانیه گام دوم انقلاب: انقلاب اسلامی و توسعه عدالت در حوزه زنان" روز شنبه 13 اسفندماه در محل تالار هنر معاونت فرهنگی- اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر غلامرضا قجاوند، مدیر گروه نیازسنجی و مطالعات فرهنگی واحد به بیان اهداف برگزاری نشست پرداخت و گفت: با توجه به اینکه بیانیه گام دوم انقلاب در بهمن ماه 1397، همزمان با چهل سالگی انقلاب اسلامی ایران به عنوان یک سند راهبردی و بالادستی توسط مقام معظم رهبری ابلاغ گردیده، در راستای جهاد تبیین باید محورهای مختلف این سند به جامعه دانشگاهی معرفی شوند و با بیان محورهای هفتگانه بیانیه گام دوم انقلاب،"عدالت و مبارزه با فساد" را یکی از محورهای هفتگانه بیانیه گام دوم برشمرد که لزوم برگزاری چنین نشستی در دانشگاه را با توجه به اتفاقات اخیر در کشور را دو چندان می نمود .
در این نشست دکتر عفت رمضانیان، استاد حوزه و دانشگاه ابتدا به مقایسه جایگاه زن قبل و بعد از اسلام پرداخت و گفت رفتار و گفتار پیامبر در مورد زن و دختر باعث تغییر نگاهها به این جنس و انسانی شدن رفتار با آنها شد.
معاون سابق پژوهشی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان در بخش دیگر سخنان خود به نقش زنان در تاریخ اسلام پرداخت و گفت فمینیست های غربی در قرن 18 و 19 میلادی دنبال افزایش نقش اجتماعی زنان بوده اند و این در حالی است که زنان مسلمان در صدر اسلام حضور فعال اجتماعی داشته اند و پرداختن حضرت خدیجه به تجارت از جمله این فعالیت ها بوده است.
این فعال حوزه زنان سپس مقایسه شاخص های آماری مربوط به رشد و پیشرفت زنان بعد از وقوع انقلاب اسلامی ایران پرداخت و گفت: بعد از انقلاب در همه ی شاخص های علمی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، هنری، ورزشی و ... با پیشرفت خیره کننده ای در حوزه زنان روبرو بوده ایم که افزایش قابل توجه تعداد دختران باسواد، برابری تعداد زنان با مردان دانشجو، افزایش قابل توجه زنان هیات علمی، افزایش تعداد زنان پزشک عمومی و پزشک متخصص، ورود زنان به عرصه های کارآفرینی، اخذ بیش از 800 مدال ورزشی توسط زنان از جمله این موفقیت های بی نظیر بوده است.
مشاور سابق فرمانداراصفهان در حوزه زنان در بخش پایانی سخنان خود به عملکرد دولتهای بعد از انقلاب اسلامی در مورد زنان پرداخت و ضمن انتقاد از دیدگاه تک بعدی دولتها به حوزه زنان تاکید کرد نباید پیشرفت در حوزه زنان به ارتقاء کمی در فقط یکی از حوزه های فرهنگی، سیاسی و ... محدود شود بلکه باید افزایش کمیت و کیفیت نقش زنان در همه ی حوزه های فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مدنظر دولتمردان قرار گیرد.
در پایان این نشست تعدادی از حاضران دیدگاههای خود را بیان کردند و خانم دکتر رمضانیان به سوالات شرکت کنندگان در این نشست پاسخ دادند.
خانم دکتر محمودزاده، معاون فرهنگی- اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان هم ضمن استقبال از مباحث انجام شده در این نشست، پیشنهاد ایجاد هسته های مطالعاتی با این نوع موضوعات را برای دختران دانشجو مطرح کردند که مقرر شد همکاری مشترک بین جهاد دانشگاهی و معاونت فرهنگی – اجتماعی دانشگاه صنعتی اصفهان در این موضوع انجام شود.