اردوی نیم روزۀ بازدید از مجموعۀ تاریخی مذهبی تخت فولاد اصفهان، 13 اردیبهشت ماه از سوی سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی واحد اصفهان، در قالب مرحلۀ استانی نوزدهمین دوره از طرح ملی «ایران مرز پر گهر» برگزار شد.
یک راهنمای گردشگری، در تمامی طول مسیر همراه دانشجویان بود و بخشهای مختلف دومین آرامستان بزرگ جهان تشیع را برای آنان شرح میداد. این سفر نیمروزه از تکیۀ بابارکن الدین شروع شد. این تکیه، یکی از قدیمیترین تکایای موجود در تخت فولاد است و در آن مشاهیری مانند حاج میرزا حسنخان جابری انصاری، ملامحمدعلی نوری مازندرانی، حاج میرزا جواد نوری، حاج میرزا بهاءالدین نوری، حاج میرزا محمدتقی نوری، ملاحسن آرندی نایینی، ابراهیم راه نجات و جواد مجدزاده مدفوناند که با جمع تألیفات همه آنان میتوان یک کتابخانه تخصصی شیعه ایجاد کرد.
دیدار با تنها آبانبار زندۀ شهر، دومین مقصد بازدید اردوی گردشگری تخت فولاد بود. آبانباری که به گفتۀ راهنما، بازمانده از روزگار قاجاریه است و محمدحسین کازرونی، آن را بنا کرده. از مهمترین وجوه تمایز این آب انبار میتوان به منارههای آن اشاره کرد. آبانبار تخت فولاد، هشت گوشهای است و هر گوشۀ آن ایوانهایی دارد که مسافران از آن برای استراحت استفاده میکردند.
بعد از ثبت عکس دستهجمعی کنار منارههای منحصربهفرد آبانبار کازرونی، دانشجویان به سمت تکیۀ کازرونی رهسپار شدند؛ تکیهای که مربوط به اواخر دورۀ قاجاریه است و دور تا دور صحن آن را اتاقها و حجرههایی تشکیل داده که علمای مشهوری در آن مدفوناند.
دانشجویان، در فرصت موجود گشتی دور تکیه کازرونی زدند و با ملا عبدالکریم گزی، آقا سید محمدباقر درچهای، سیدمهدی درچهای، شیخ اسماعیل معزّی، شیخ محمدحسن عالم نجفآبادی، حاج ملاّ حسینعلی صدیقین، شیخ محمدباقر فقیه ایمانی و حاج میرزا هاشم کلباسی که از جمله بزرگان آرمیده در تکیه کازرونیاند، آشنا شدند.
سپس زیر باران به سمت مقبره اساتید به نام موسیقی اصفهان حرکت کردند و بعد از توضیح کوتاهی که راهنما، درباره حسن خلق و دست به خیر تاج اصفهانی، جلیل شهناز و حسن کسایی داد، آمادۀ حضور در تکیه خاتونآبادی شدند. این تکیه، نقش جهانی کوچک در دل تخت فولاد است و ساختار آن عبارت است از یک صحن با ورودی اصلی مستقیم به صحن از طرف شمال صحن، سردر و سکوهای خستهنشین.
در اطراف صحن اتاقهایی است که محل سکونت طلاب بوده و بعداً محل دفن بزرگانی از خاندان خاتونآبادی شده است؛ در فضای جنوبی صحن، یک مسجد کوچک تابستانی است و محراب گچی ساده و مقرنسهای ظریف و زیبا در این مکان نظرها را به خود جلب میکند، همچنین در جبهۀ شرقی، یک دالان ارتباطی به صحن تکیه آغاباشی قرار دارد.
این بنا سال 1382 در فهرست آثار ملی ثبتشده و از جمله بزرگان شاخص مدفون در آن میتوان به میر سید محمداسماعیل خاتونآبادی، عالم فاضل، عابد زاهد فقیه و مفسر قرآن کریم، میر سید محمدباقر خاتونآبادی، عالم فاضل، فقیه محقق و ادیب، معروف به ملاباشی، سید محمدحسین خاتونآبادی، شاعر و ادیب و خوشنویس دانشمند، متخلص به آزاد اشاره کرد.
در حیاط سوم این بنا، از دانشجویان با آش رشته پذیرایی و گردش روی پشت بام تکیۀ خاتون آبادی، پایان بخش این اردوی نیمروزه شد.