درباره کارگاه راهبرد آرامش در خانواده (در سیره فاطمی)

کارگاه راهبرد آرامش در خانواده ( در سیره فاطمی)  ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان محترم دانشگاه

 

کارگاه «راهبرد آرامش در خانواده در سیره فاطمی» از سوی معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کرمان و با همکاری امور بانوان و خانواده و انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید باهنر کرمان ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه عصر روز گذشته، ۲۱ آذرماه در تالار اندیشه دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.

فاطمه‌سادات حسینی، مشاور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در امور بانوان و خانواده در این جلسه با بیان اینکه دانشجویان باید رسالت خود در دانشگاه را بشناسند تا بتوانند به وظیفه خود عمل کنند، گفت: آرامش به معنای داشتن حس خوب و آشفته نبودن ذهن است. زیرا درگیری ذهنی به درگیری مهارتی و رفتاری تبدیل می‌شود.

 

وی با بیان اینکه آرامش، امید به زندگی را افزایش داده و انسان‌هایی که آرامش دارند عوامل کمال را به خوبی می‌شناسد، اظهار کرد: آسیب‌های جامعه نشان از ناآرام بودن افراد است و اگر بخواهیم آرامش در خانواده و جامعه ساری و جاری شود باید از خودمان شروع کنیم.

 

این استاد دانشگاه با اشاره به آیه ۱۲۴ سوره طه و بیان اینکه دوری از یاد خداوند آرامش را از انسان می‌گیرد، اظهار کرد: زندگی انسان پر از فراز و نشیب است و انسان باید بتواند شرایط مختلف را بپذیرد و خود را مدیریت کند.

 

وی افزود: راهبرد آرامش از خود انسان آغاز می‌شود و سه مؤلفه دارد که نخستین آن فهم، بینش، اعتقاد و باور قلبی است. انسان براساس علم و شناخت باید برنامه‌های زندگی خود را تدوین کند. یکی از مشکلات امروز، آگاهی نداشتن نسبت به مسائل است که سبب بسیاری از ناآرامی‌ها و مشکلات می‌شود اما آگاهی سبب شناخت اعتقادی و ایمان قلبی می‌شود.

 

حسینی با تأکید بر اینکه آرامش با یاد خداوند میسر می‌شود، افزود: محور زندگی حضرت زهرا(س) با ذکر و یاد خداوند بود و حضرت رضایت خداوند را در هر محله از زندگی مد نظر داشت. در آیه ۲۸ سوره رعد خداوند می‌فرماید «الَّذِينَ آمَنُوا وَتَطْمَئِنُّ قُلُوبُهُمْ بِذِكْرِ اللَّهِ ۗ أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ» همچنین در سوره فتح بر ایمان انسان به عنوان آرامش انسان اشاره شده است.

 

مشاور رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان در امور بانوان و خانواده با قرائت آیه ۲۱ سوره روم، ادامه داد: آرامش با ازدواج فراهم می‌شود. معیارهای ازدواج باید مورد پسند خداوند باشد و اگر معیارهای دنیایی و مادی را در نظر بگیریم آرامش در خانواده ایجاد نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه نباید آسایش را با آرامش اشتباه گرفت، اظهار کرد: دومین عامل آرامش در خانواده گرایش عاطفی و ابراز محبت است. در سیره اهل‌بیت(ع) ابراز محبت به خانواده وجود دارد و ما باید به اهل‌بیت(ع) شبیه شویم و ارتباط عاطفی و محبتی بین اعضای خانواده را یاد گرفته و ابراز کنیم. همچنین در ارتباط با دیگران و خانواده باید خوش‌اخلاق باشیم.

 

حسینی با بیان اینکه بالاترین مرتبه عشق به خانواده را حضرت زهرا(س) داشت و آن را ابراز می‌کرد، افزود: آیاتی که در خصوص مودت هستند راهبرد ما برای رسیدن به آرامش است. قرآن راهبرد زندگی سعادتمندانه بشریت است و حضرت زهرا(س) مأنوس با قرآن بود و به انس با قرآن توصیه می‌کردند.

 

این استاد دانشگاه نماز و صبر را دو راه رسیدن به آرامش در نگرانی‌ها و مورد تأکید قرآن دانست و با اشاره به خصوصیات اخلاقی حضرت زهرا(س)، گفت: صبر سبب می‌شود بتوانیم مشکلات زندگی را حل کنیم و اگر آیات قرآن را مد نظر قرار دهیم به نشاط و آرامش می‌رسیم.

 

وی مؤلفه سوم را رفتاری دانست و با بیان اینکه انسان باید تغییر کرده و مهارت عمل به دستورات قرآن و اهل‌بیت(ع) را به دست آورد، افزود: آرامش باید در مسیر پیوند با خالق باشد و انس با خداوند موجب آرامش می‌شود.

 

این استاد دانشگاه اظهار کرد: پرداختن به ورزش و توجه به آرامش جسم، پرهیز از قضاوت، ایثار و از خود گذشتگی و مثبت‌اندیشی از جمله ویژگی‌های ائمه اطهار(ع) و حضرت فاطمه(س) است و نشان می‌دهد انسان باید هم معنویت و هم جسم خود را تقویت کند. اسلام دین تعادل است و رکن اصلی رسیدن به این تعادل آرامش است و هر انسان باید از خود شروع کند.

 

حسینی در پایان با توصیه به دانشجویان برای استفاده مناسب از زمان و جوانی خود، گفت: ما باید به بُعد جسمانی و روحانی خود توجه کرده و خود را برای ظهور آماده کنیم و لازمه این امر تجدید نظر در ارتباطات خود است و باید تغییر را از خودمان آغاز کنیم و در این مسیر خداوند نیز ما را یاری می‌کند.

 

ضرورت آگاهی نسبت به عوامل تضعیف خانواده

 

نجمه موسی‌پور، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان کرمان نیز در این نشست برگزاری چنین جلساتی را ضروری دانست و با بیان اینکه آرامش ثروتی ماندگار در خانواده و یک امر واقعی و حقیقتی دست یافتنی است، اظهار کرد: دانشجویان باید از لحظات زندگی خود به نحو مناسبی استفاده کنند.

 

وی افزود: خانواده در فرهنگ ایرانی اسلامی، دینی و اجتماعی از جایگاه و منزلت متفاوتی برخوردار و دارای قداست است لذا باید تلاش کرد تا نهاد خانواده را تقویت کنیم و نسبت به آنچه که سبب تضعیف این نهاد مقدس می‌شود هوشیار و آگاه باشیم.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گفت: خداوند آرامش را معجزه الهی در محیط خانواده قرار داده و اصلی‌ترین مرکز آرامش، خانواده است و کسانی که فضای آرامی را در زندگی خود تجربه می‌کنند موفق‌تر هستند.

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد كرمان
شروع رویداد: 1402/9/18
پایان رویداد: 1402/9/22

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.118.9.146 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: شنبه, 08 اردیبهشت,1403