درباره مراسم روز زن در همدان برگزار شد

مراسم روز زن و تقدیر از برگزیدگان دو مسابقه کتابخوانی «خواهر طاهره» و «پیامبر اُمی» با حضور دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(مرضیه حدیدچی)، مشاور عالی فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) در استان همدان و جهادگران استان در سالن اجتماعات جهاددانشگاهی همدان برگزار شد.

دبیر کنگره ملی بانوی مبارز و انقلابی(مرضیه حدیدچی) در این مراسم گفت: اقتضای یک جامعه اسلامی این است که در تربیت انسانی فارغ از دیدگاه نظری به مصادیق هم بپردازد.

 سیدمحمدکاظم حجازی افزود: در اسلام وقتی از «إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ» (حجرات/ آیه ۱۳) صحبت می‌شود برای آن مصداق بيان می‌کند. در ادیان بشری نظریه‌ها و حرف‌های خوبی از جمله نوع‌دوستی، تکریم انسان و صداقت و... وجود دارد اما مصداق و الگو ندارند که نماد جامعیت نظریه و اندیشه را داشته باشد، در واقع در این مکاتب هدفی را نشان می‌دهند اما راه رسیدن به آن را نشان نمی‌دهند.

حجازی یادآور شد: در جامعه اسلامی وقتی صحبت از یک قله می‌شود راه رسیدن به قله از آن برجسته‌تر نشان داده می‌شود، وقتی در قرآن از سراج منیر صحبت می‌شود، الگویی را معرفی می‌کند که اسوه حسنه (پیامبر اسلام(ص)) است. پیامبر اکرم(ص) برای استمرار زندگی بشر که تا انتها دچار مشکل نشوند، گام به گام این مسیر را نشان می‌دهد، ایشان نه تنها برای مسلمانان بلکه برای هر انسانی که به دنبال یک زندگی جامع است، می‌تواند الگو باشد و راه را به او نشان دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به الگو بودن حضرت زهرا(س) بیان کرد: عبارت‌هایی که از حضرت فاطمه زهرا(س) به‌جا مانده، بيانگر صحبت‌های یک عالمه است. این بانوی بزرگ اسلام در بُعد تربیتی کسی است که جامع‌ترین انسان‌ها در دامن او تربیت شدند، اگر در بُعد سیاسی و اجتماعی زندگی حضرت را نگاه کنیم، حمایت و همراهی او با ولایت نمونه ندارد. الگو و اسوه شدن سقف عمر نمی‌طلبد که پس از طی بازه زمانی انسان به آن برسد.

وی با اشاره به اینکه در دوران معاصر نیز زنانی داریم که در این شهر و کشور با الگوبرداری از حضرت زهرا(س) توانسته‌اند زندگی خود را به‌گونه‌ای پیش ببرند که بدرخشند و فرزندانی تربیت کردند که به اوج انسانیت رسیدند، یادآور شد: همچنین زنانی هم هستند که به اقتضای شخصیت خود رشد کردند، زندگی خود را وقف خدمت‌رسانی به دیگران کردند، همچون خانم دباغ که برای خدمت به انقلاب تمام زندگی خود را گذاشت. او به علت اینکه در حوزه دین تحصیل داشت و در عرصه اجتماع قدم برداشته بود، زندانی شد. جنبه‌های زندگی او فرصت‌هایی است که نیازمند بازخوانی است.

مدیر مؤسسه فرهنگی شهید آیت‌الله مدنی در همدان اضافه کرد: خانم دباغ در دوره‌ای رشد کرد که فضای رشد برای او فراهم نبود و در آن دوران خفقان به اوج انسانیت دست پیدا کرد، بعد از انقلاب نیز هرجا احساس کرد نیاز به حضور است به‌عنوان یک انسان، فارغ از زن و مرد بودن، وارد شد.

وی با بیان اینکه در بستر معارف دینی می‌تواند الگوهایی رشد کنند که برای دیگران چراغ راه باشند، اظهار کرد: خانم دباغ در اولین روزهای انقلاب فرماندهی سپاه همدان را پذیرفت و در مبارزه با منافقان جان خود را به خطر انداخت، بعد از آن نیز وارد مجلس شورای اسلامی شد. آنجا که لازم بود به‌عنوان سفیر و نماینده امام(ره) به کشور دیگر برود نماینده ایشان شد، یا برای کمک به نيازمندان مسافرکشی می‌کرد و پس از آن وقتی از او دعوت می‌شود در دانشگاه به تدریس بپردازد وارد این عرصه می‌شود. وقتی در سا‌ل‌های آخر عمر خود در بستر بیماری بود و توانایی جسمی نداشت و از استان‌های مختلف از او برای سخنرانی دعوت می‌شد در اعتراض به اعضای خانواده که نگران سلامتی او بودند می‌گوید در این راه فعلاً زبانم کار می‌کند و به این دعوت‌ها نه نمی‌گفت.

گفتنی است؛ سردار فرجی، مشاور عالی فرمانده سپاه انصارالحسین (ع) در استان همدان نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی پرداخت و بعد از مولودی‌خوانی، از برگزیدگان دو مسابقه کتابخوانی «خواهر طاهره» و «پیامبر اُمی» شامل خانم بهاره کریمی و آقایان سهیل ناصری، هادی حقی‌مکرم، حسین بهادری‌نژاد و سعید مهرابی‌تیزرو با اهدای جوایز تقدیر به عمل آمد.  

برگزارکننده: جهاددانشگاهی واحد همدان
شروع رویداد: 1403/10/2
پایان رویداد: 1403/10/2

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2025 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 18.227.134.165 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: یکشنبه, 16 دی,1403