با توجه به شیوع ویروس کرونا و خدمات ارزنده اقشار مختلف بخصوص جامعه درمانی کشور، با تصویب شورای سیاستگذاری این آیین و با هماهنگی روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و همراهی روابط عمومی سازمان جهاد دانشگاهی استان گیلان، ضمن مراجعه به منازل و محیط کار خانواده های معززمدافعان سلامت استان از تاریخ 8 اردیبهشت 1400 لغایت 22 خرداد 1400 نسبت به تقدیم تندیس و لوح تقدیر ایشان اقدام شد و همچنین مقرر شد در دهمین دوره این رویداد ((فرهنگی – دانشجویی)) علاوه بر دانشجویان و گروههای دانشجویی فعال در حوزههای مرتبط، در بخش ویژه این آئین ملی؛ پزشکان، پرستاران، کادر درمانی نیز از طرف جامعه دانشگاهی کشور با اعطای تندیس ملی فداکاری تقدیر شوند.
این حرکت بزرگ فرهنگی با هدف تقویت و ترویج روحیه ایثار و فداکاری در جامعه و تقدیر و سپاسگزاری از مدافعان حوزه سلامت برگزار میشود و بر اساس آئیننامه مصوب، تمامی کسانی که در بخشهایی همچون ارائه خدمات داوطلبانه پزشکی، پرستاری و مددکاری، امدادرسانی در حوادث غیر مترقبه، اهدای عضو و اهدای خون، کمک به محرومان و مستضعفان و ... فعالیت ویژه و فوقالعادهای انجام دادهاند، با اعطای تندیس ملی فداکاری دانشجویان ایران تقدیر و تجلیل می شوند.
ایده راهاندازی این آئین از سال 83 در جهاددانشگاهی کلید خورد و طی مدت 16 سال توانست با برگزاری 9 آئین با شکوه، نقش مهمی در تقویت روحیه ایثار و فداکاری در میان دانشجویان داشته باشد . لازم به ذکر است دبیرخانه آئین اعطای تندیس ملی فداکاری با حضور و مشارکت وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای مرتبط با حوزه ایثار و فداکاری تشکیل شده است.