🌹میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) و روز زن مبارک باد.🌹
حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند:
ابْنَتِي فَاطِمَةُ فَإِنَّهَا سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ هِيَ بَضْعَةٌ مِنِّي وَ هِيَ نُورُ عَيْنِي وَ هِيَ ثَمَرَةُ فُؤَژ،ادِي وَ هِيَ رُوحِيَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيَّ وَ هِيَ الْحَوْرَاءُ »
دخترم فاطمه، سرور بانوان عالم از اولین تا آخرین است، او پاره تن من، نور دو چشمانم، میوه قلب و روح من است؛ او حوراء انسیه است.»
فضائل قرآنی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها):
۱)پاکی و عصمت براساس آیه تطهیر
۲)تنها زن برگزیده در ماجرای مباهله
۳)مصداق نیکوکاران در آیه اطعام
۴)وجوب محبت در آیه مودت
۵)فاطمه مصداق کوثر
۶)از مصداقهای امانت الهی
۷)از مصادیق کلمات الهی
۸)شاخه درخت پاک
۹)مصداق مشکات در آیه نور
۱۰)مصداق شب قدر
➰➰➰➰➰➰➰➰➰ ➰➰➰➰➰➰➰➰➰ ➰➰➰➰➰➰➰➰➰ ➰➰➰➰➰➰➰➰➰
فضائل قرآنی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها):
حضرت رسول اکرم(ص) فرمودند:
ابْنَتِي فَاطِمَةُ فَإِنَّهَا سَيِّدَةُ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ مِنَ الْأَوَّلِينَ وَ الْآخِرِينَ وَ هِيَ بَضْعَةٌ مِنِّي وَ هِيَ نُورُ عَيْنِي وَ هِيَ ثَمَرَةُ فُؤَادِي وَ هِيَ رُوحِيَ الَّتِي بَيْنَ جَنْبَيَّ وَ هِيَ الْحَوْرَاءُ الْإِنْسِيَّة»
دخترم فاطمه، سرور بانوان عالم از اولین تا آخرین است، او پاره تن من، نور دو چشمانم، میوه قلب و روح من است؛ او حوراء انسیه است.»
فضایل قرآنی، مواردی از فضایل حضرت زهرا(س) است که به باور شیعیان منشأ قرآنی دارد و اشاره به آیاتی است که بر فضیلت و منقبت وی دلالت میکنند. برخی از این فضایل عبارتند از:
۱)پاکی و عصمت براساس آیه تطهیر: بنابر روایات شیعه و اهلسنت، مصداق اهلبیت(ع) در آیه تطهیر که به اراده خداوند بر پاکی اهلبیت(ع) از رجس و پلیدی اشاره دارد، اصحاب کساء هستند و حضرت زهرا(س) یکی از آنان است. گروهی از علمای شیعه برای اثبات عصمت حضرت فاطمه(س) به این آیه استناد کردهاند.
۲)تنها زن برگزیده در ماجرای مباهله: بر پایه دیدگاه مفسران شیعه و اهلسنت، آیه مباهله در ماجرای مباهله پیامبر(ص) با مسیحیان نجران، در حق اصحاب کساء نازل شده و مراد از «نساءنا» در آن آیه، حضرت زهرا(س) است. طبرسی، نویسنده تفسیر مجمع البیان، در این باره ادعای اجماع کرده و آیه مباهله را دلیل برتری حضرت فاطمه(س) بر تمام زنان دانسته است. جارالله زمخشری، از دانشمندان اهلسنت، نیز آیه مباهله را قویترین دلیل بر فضیلت و برتری اصحاب کساء دانسته است.
۳)مصداق نیکوکاران در آیه اطعام: بر اساس آیه اطعام، نیکوکاران کسانیاند که با آنکه خودشان به غذا نیاز دارند آن را بهخاطر خدا به مسکین، یتیم و اسیر میدهند. بنابر روایات، این آیه درباره بخشش امام علی(ع) و حضرت زهرا(س) نازل شد. طبق احادیث، امام علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بهخاطر شفای حسنین(ع) سه روز روزه گرفتند و هر سه روز هنگام افطار با اینکه خود گرسنه بودند، غذای خود را به مسکین و یتیم و اسیر بخشیدند.
۴)وجوب محبت در آیه مودت:
در آیه مودت، مزد رسالت پیامبر(ص) «مودت قربی» بیان شده است. بهگفته مکارم شیرازی، مفسر قرآن، مودت قربی از نظر تمام مفسران شیعه، محبت به اهلبیت پیامبر(ص) است.
۵)فاطمه مصداق کوثر: یکی از تفسیرهای کوثر (بهمعنای خیر فراوان) در سوره کوثر، کثرت نسل و ذریه پیامبر(ص) است که با واسطه حضرت فاطمه(س) بوده است. بنابه گفته ناصر مکارم شیرازی در تفسیر نمونه، بسیاری از علمای شیعه یکی از روشنترین مصداقهای کوثر را حضرت فاطمه(س) دانستهاند.
۶)از مصداقهای امانت الهی: بر پایه برخی روایات، فاطمه(س) در کنار چهارده معصوم(ع)، یکی از مصداقهای امانت الهی در آیه امانت است که آسمانها و زمین و کوهها از پذیرش آن سرباز زدهاند.
۷)از مصادیق کلمات الهی: بر اساس روایات، حضرت زهرا(ع) از مصداقهای «کلمات الهی» در آیه توبه است که حضرت آدم(ع) پس از اخراج از بهشت، با توسل به آن کلمات، توبه کرد و خداوند توبه او را پذیرفت.
۸)شاخه درخت پاک: در آیه ۲۴ سوره ابراهیم، کلمه طیبه به شجره طیبه (درخت پاک) تشبیه شده که اصل آن در زمین و شاخههای آن بر فراز آسمان است. بر اساس برخی روایات، آن درخت پاک پیامبر(ص) است، علی(ع) شاخهٔ اصلی، فاطمه(س) شاخهٔ فرعی، و ائمه میوههای آن هستند.
۹)مصداق مشکات در آیه نور: بر اساس آیه نور، نور خداوند به چراغدانی تشبیه شده است که چراغی در آن است و آن چراغ در حبابی شفاف مانند ستارهای درخشنده قرار گرفته و با روغنی از درخت زیتون افروخته شده است. در برخی روایات، فاطمه(س) چراغدان و ستارهای درخشان در میان زنان عالم دانسته شده است.
۹)مصداق شب قدر: در بعضی روایات آمده است که فاطمه(س) مصداق شب قدر در آیه اول سوره قدر و آیه سوم سوره دخان است و هر کس او را کامل بشناسد، شب قدر را درک کرده است. یکی از مواردی که در تشبیه فاطمه(س) به شب قدر گفته شده این است که همانطور که حقیقت شب قدر جز برای پیامبر(ص) و اولیاء الهی ناشناخته است، فاطمه(س) را نیز کسی جز پیامبر و امامان(ع) نشناخته و به مقامات و کمالاتش دست نخواهند یافت.
تماس : 7 -33448994-013 داخلی 173