درباره برگزاری نخستین یادواره رسانه‌ای شهید «سیدعلی خوانساری»

نخستین یادواره رسانه ای شهید «سیدعلی خوانساری» به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد همدان و بسیج رسانه استان به مناسبت هفته دفاع مقدس برگزار شد.

برادرزاده شهید سیدعلی خوانساری در این یادواره گفت: شهید سید علی خوانساری ۲۴ بهمن ماه سال ۱۳۳۲ در شهرستان همدان و در خانواده‌ای مذهبی، عالم و سرشناس به دیانت به دنیا آمد؛ سال ۱۳۳۹ وارد دبستان شد و تحصیلات خود را آغاز کرد و تا پایان دوره متوسطه در رشته علوم تجربی ادامه تحصیل داد و موفق به اخذ مدرک دیپلم شد سپس به عنوان کارمند شرکت نفت مشغول به خدمتگزاری شد.

حسین خوانساری اظهار کرد: ‌در زمان شروع جنگ به سپاه همدان ملحق شد و پس از حدود ۱۲ ماه جاهدت در جبهه‌های غرب در دشت قراویز در عملیات ۱۱ شهریور ماه ۱۳۶۰ به شهادت رسید و بعد از ۱۱ ماه پیکر مطهر این شهید به همدان بازگشت و در مراسمی معنوی و با استقبال پرشور مردم همدان بر روی دستان آنان تشییع و در باغ بهشت همدان آرام گرفت.

وی ادامه داد: شهید خوانساری از دوران نوجوانی به کار عکاسی و فیلمبرداری علاقه داشت و حتی در تمام مراسم‌ فامیل نیز دوربین خود را همراه داشت. با شروع جنگ علاقه‌مند شد تا از جبهه جنگ نیز تصاویر ضبط کند زیرا معتقد بود این جنگ یک روز تمام می‌شود اما مستندات آن باید باقی بماند تا نسل‌های بعدی بدانند این شهدا چه کردند و جنگ ما به چه صورت بود، ما مدیون خون این شهدایی هستیم که از خوشی و جوانی خود می‌گذرند.

خوانساری اضافه کرد: سید علی علاقه زیادی به دوربین عکاسی خود داشت و شب عملیات ۱۱ شهریور آر پی جی زن بود و سردار شهید همدانی که در آن عملیات نیز حضور داشتند از ایشان می‌خواهد یا دوربین را بر زمین بگذارد یا اسلحه را ولی شهید قبول نکرده هر دو کار را با هم انجام می‌دهد که در همان زمان نیز تصاویری از شهدای قراویز تهیه می‌کند که بسیار ناب و دلسوز است.

 

برادرزاده شهید خوانساری تأکید کرد: پاکی و صداقت شهید خوانساری زبانزد فامیل بود همیشه می‌گفت باید با خوشرویی و محبت در دل همه جا داشته باشی و در کار خود نیز در شرکت نفت کارمند نمونه بود و در همان زمان شهادتش، محل کار ایشان را به عنوان جایگاه شهید خوانساری نامگذاری کردند.

وی بیان کرد: حضور شهید خوانساری در راهپیمایی‌های قبل از انقلاب نیز زبان زد بود. یکی از اقدامات ایشان توزیع اعلامیه علیه رژیم طاغوت پهلوی بود و در جریان پایین آوردن و نابودی مجسمه شاه در میدان همدان نیز با دوستان خود نقش مهمی را ایفا کرده بود. بعد از انقلاب نیز هم در محل زندگی خود و هم در شرکت نفت همکاری دوستان و همکاران خود پایگاه بسیج را تشکیل داده بودند.

خوانساری اظهار کرد: قبل از شروع جنگ پدر و مادر شهید اصرار زیادی بر امر ازدواج او داشتند اما ایشان مخالفت می‌کرد. از طرف دیگر وقتی خواستگاری می‌رفتیم خانواده دختر رد می‌کردند که پس از پرس و جو متوجه شدیم سیدعلی به آنان می‌گفته‌ ۶ ماه بیشتر زنده نیستم و شهید خواهم شد. به همین دلیل برخی راضی به ازدواج با ایشان نمی‌شدند تا اینکه بالاخره با بانویی عفیفه و انقلابی ازدواج کردند و چندی پس از ازدواجشان نیز به شهادت رسیدند.

وی خاطرنشان کرد: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید دارند ما باید به درستی عظمت جنگ و نقش شهدا و جریان هر سال دفاع مقدس را در جامعه تبیین کنیم و نقش نفوذ دشمن در این جریانات را نادیده نگیریم، این همان طرز فکر شهید خوانساری است که ‌ معتقد بود باید مستندات دفاع مقدس برای آیندگان ضبط و منتشر شود.

مسئول بسیج رسانه استان همدان نیز اظهار کرد: این محفل نورانی به منظور معرفی و تجدید بیعت با شهدایی است که در دوران دفاع مقدس در امر رسانه با اقداماتی همچون تدوین و چاپ نشریات یا عکاسی و ثبت وقایع فعالیت می‌کردند.

ناصر قوامی‌مشفق ادامه داد: در استان همدان ۱۸ شهید رسانه داریم که شهید سیدعلی خوانساری به عنوان عکاس خبری دوران جنگ، یکی از همین شهدای بزرگ و والامقام است.

وی با اشاره به اینکه خود شهید خوانساری این جمع را به این محفل دعوت کرده، بیان کرد: با برگزاری اینگونه برنامه‌ها به دنبال معرفی شهدای رسانه و برگزاری یادواره‌های ساده و کم هزینه در خود رسانه‌های استان بودیم تا علاوه بر تجدید بیعت با شهدا بتوانیم‌ از محضر آنان درس گرفته و انتظارت و مطالبات خانواده‌های آنان را به گوش مردم برسانیم.

مسئول بسیج رسانه همدان با بیان اینکه شهدا وسیله اعتلای کشور هستند، خاطرنشان کرد: امیدواریم این سبک یادواره‌های ساده شهدای رسانه تبدیل به یک رسم دائمی در بین اهالی قلم و رسانه استان شود.

در پایان از خانواده شهید «سید علی خوانساری» توسط رئیس جهاددانشگاهی واحد همدان تقدیر به عمل آمد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 - All rights reserved.
آدرس آی پی: 3.147.193.141 سیستم عامل: Unknown مرورگر: Mozilla تاریخ مشاهده: جمعه, 11 آبان,1403