ایده تولید علوم قرآن بنیان، یکی از جدی ترین مطالبات رهبری از جامعه قرآنی کشور است که تلاشهای گسترده ای نیز برای تحقق آن صورت گرفته است. به رغم این تلاش ها اما به نظر می رسد پاره ای از ملاحظات، در این راستا مورد توجه قرار نگرفته است.
یکی از این ملاحظات که بی توجهی عمده ای نیز بدان شده است، حوزه «کاربردی سازی مطالعات قرآنی» است. عمده پژوهش های قرآنی عصر حاضر عمدتاً به مباحث بنیادین و نظری می پردازند و به همین خاطر تقریباً کتاب و نظریه مؤثری که باعث حضور معارف قرآنی در زندگی فردی و اجتماعی و مسائل آن ها شود تاکنون نگارش نیافته است. ناظر به این خلأ، مرکز مطالعات میان رشته ای قرآن کریم سلسله نشست هایی را با حضور صاحب نظران قرآنی تشکیل داده است تا از این طریق علاوه بر شناخت ظرفیت های کاربردی سازی مطالعات قرآنی، به بررسی چالش ها و راهکارهای این حوزه بپردازد.
موضوعات این نشست ها به ترتیب عبارتاند از: ضرورت و معنای کاربردی سازی در مطالعات قرآنی، راهکارها و الزامات کاربردی سازی مطالعات قرآنی، چالش های کاربردی سازی مطالعات قرآنی، ظرفیت های کاربردی سازی مطالعات قرآنی، گستره و دامنه کاربردی سازی در مطالعات قرآنی، رابطه میان رشتگی و کاربردی سازی مطالعات قرآنی، جایگاه مسئله شناسی در کاربردی سازی مطالعات قرآنی، نقش آموزش عالی در حوزه کاربردی سازی مطالعات قرآنی، راهکارهای آموزش عالی در حوزه کاربردی سازی مطالعات قرآنی و نقش مدیریت پژوهش در حوزه کاربردی سازی مطالعات قرآنی که با حضور و ارایه اساتیدی چون دکتر عبدالهادی فقهی زاده، حجتالاسلام و المسلمین دکتر علیرضا قائمی نیا، دکتر سید هدایت جلیلی، حجتالاسلام و المسلمین دکتر محمد علی رضایی اصفهانی، دکتر هادی رهنما، دکتر درزی، دکتر احد فرامرز قراملکی، دکتر سید حمیدرضا میرعظیمی، دکتر مقصود فراستخواه و حجتالاسلام و المسلمین حمید محمدی در بازه آبان تا دی ماه برگزار خواهد شد.
این سلسله نشست ها از هفته دوم آبان شروع و به صورت هفتگی تا پایان دی 1399 به دو صورت مجازی و حضوری برگزار می شود. شرکت در این نشست ها، برای کلیه علاقه مندان رایگان است و امکان حضور مجازی در این نشست ها از طریق لینک اینستاگرامی iqnanews@ وجود دارد.
گفتنی است، مدرک رسمی جهاددانشگاهی برای حضور در این نشستها صرفاً برای افرادی صادر می شود که از طریق شماره 66951157 اقدام به ثبت نام نموده و حداقل در هفت نشست شرکت کرده باشند.